"Mina pengar hamnar där de bäst behövs"

- Jag vet att mina pengar hamnar där de bäst behövs just vid den tidpunkten, säger Madelene Andersson, Stockholm. Foto: Emmelie Simmons Foto: Emmelie Simmons

- Jag läste en folder och blev väldigt tilltalad av det breda arbetet och engagemanget runt om i världen, säger Madelene Andersson som blev månadsgivare för tre år sedan.

Varför stöder du Svenska kyrkans internationella arbete?
- Jag vill inte inrikta mig på ett speciellt land eller en speciell del av världen med mitt givande. Genom att stödja Svenska kyrkans internationella arbete vet jag att mina pengar hamnar där de bäst behövs just vid den tidpunkten.

- Dessutom vet jag att en ovanligt liten del av min gåva går till administrativa kostnader – något som känns särskilt angeläget i dessa tider när vi hör talas om förskingring och lyxliv inom andra insamlingsorganisationer.

Är det något särskilt du brinner för?
- Ja jag tycker verkligen om att man så långt det är möjligt samarbetar med den lokala befolkningen, vilket skapar arbetstillfällen, ökat självförtroende och kanske t.o.m. större möjlighet att försörja sig själva i framtiden. Det kan till exempel handla om att bygga vattenreningssystem så att en hel by får bättre vatten, hygien, och färre sjukdomar.

- Mikrolån till fattiga kvinnor som vill starta företag ligger mig också varmt om hjärtat.

När blev du månadsgivare - och varför?
- Jag har varit månadsgivare sedan 2007. Jag kände ju till att Svenska kyrkan arbetar internationellt men visste inte så mycket mer, men så läste jag en folder och blev väldigt tilltalad av det breda arbetet och engagemanget runt om i världen. Och då fyllde jag i talongen om autogiro och skickade in. Det var väldigt enkelt.

Vad är det bästa med månadsgivande?
- Jag tycker det är ett väldigt enkelt sätt att ge en gåva varje månad via autogiro. Det är smidigt och på köpet får jag känna mig som en aningens bättre människa som delar med mig litegrann.
redaktionen@svenskakyrkan.se

Välkommen som månadsgivare!

Skapad: 2010-04-21 14:40:00

Anmäl dig genom att

Ängeln blir din!
Alla som anmäler sig som månadsgivare får en ängel. Den silverfärgade ängeln är cirka 15 mm hög och fästs på rockslaget med en en nål.