Barn och unga

Vid sidan om idrottsrörelsen är Svenska kyrkan Sveriges största organisation med verksamhet för barn och unga.

Församlingar runt om i landet erbjuder allt ifrån öppen förskola till sommaraktiviteter, körverksamhet, spädbarnsmassage, babysång, scouter, tjejgrupper, föräldracaféer och mycket annat.

Svenska kyrkan finns också i skolan, på nätet och för den som befinner sig i en utsatt situation. Genom sin tystnadsplikt ger prästen en unik möjlighet för den som behöver prata.

Svenska kyrkan för också samtal med till exempel utbildningsdepartement och Skolverket, och har genom yttranden bidragit aktivt i arbetet med en ny kursplan för grundskolans religionsundervisning.

Barn och unga i Svenska kyrkan

Skapad: 2011-11-16 09:25:00
  • Varje år döper Svenska kyrkan 62 000, de flesta små barn.
  • Varje år väljer 35 000 15-åringar att konfirmeras.
  • År 2010 hade kyrkans öppna grupper över 2 000 000 besök.

Skapad: 2011-11-16 09:25:00

Ta kontakt med din församling om du vill veta vilka mötesplatser för barn och unga som finns  i dina hemtrakter.

Sök din församling