Ljusbäraren i Karlstads domkyrka.
Foto: Torgny Lindén

Karlstads stift

Karlstads stift är lite annorlunda och det är vi stolta över. Vi präglas av närhet till människor och en berättarkultur, som finns både inom och utanför kyrkan. Vi arbetar med att alla kan mötas på lika villkor, att man kan leva som människa bland människor.

Aktuellt

Sommar i kyrkan

Många av kyrkorna i Värmland och Dalsland har sommaröppet med aktiviteter som tornuppstigningar, gratiskonserter, sommarcaféer och mycket annat. Är du mer intresserad av vandringsgrupper eller urgamla tallar i kyrkoreservat? Det har vi också!

Kyrkans klassiker

Upptäck kyrkans tro och liv under ett kalenderår, gör Kyrkans klassiker. Det handlar om att be, läsa bibeln, fira gudstjänst och träna sin omtanke om andra. När du är klar blir du inbjuden till biskopsgården i Karlstad för att fira!

Sommarmusik

Svenska kyrkan står för en stor del av samhällets offentliga musikutbud och genomför under ett år cirka 25 000 offentliga musikevenemang; konserter och musikgudstjänster. Här hittar du musikevenemangen som fyller kyrkorna i Värmland och Dalsland under sommaren.

Kyrkoreservat – våra vackraste smultronställen

Hör du till dem som gärna söker dig ut i naturen för att hämta kraft och få frid? Här hittar du några av Karlstads stifts vackraste smultronställen, kyrkoreservat som du kan besöka. Runt om i Värmland och Dalsland finns också pilgrimsleder, vandringsgrupper och annat.

Biskop Sörens predikningar och tal

Här kan du se, höra eller läsa ett urval av biskopens predikningar och tal.

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

Nyheter från Karlstads stift

Lövträdsplantering minimerar risk i stiftets skogar

Publicerad:

Nu planteras drygt 5 000 ekar i Dalsland och en mix av lövträd och buskar i Almar strax norr om Karlstad. Syftet är framför allt att få till ett skogsbruk med blandskog som tål klimatförändringens effekter.

Från vårens stiftsfullmäktige 2024

Publicerad:

Stiftsfullmäktige i Karlstads stifts samlades måndag 27 maj. Under sammanträdet fastslogs bland annat Karlstads stifts och Prästlönetillgångarnas årsredovisningar för 2023.

Svenska kyrkan fyller sommaren med musik – körkonsert i domkyrkan inleder

Publicerad:

Under sommaren är det aldrig långt till ett musikevenemang. Runt om i Värmland och Dalsland arrangerar Svenska kyrkan konserter, musikgudstjänster och andra musikaktiviteter. Den musikaliska bredden är stor, och de allra flesta arrangemangen är helt gratis att ta del av. Sommarmusiken inleds med en stor körkonsert i Domkyrkan i Karlstad den 29 maj.

23 miljoner kronor för kyrkligt kulturarv – fördelas på 80 projekt i Karlstads stift

Publicerad:

Karlstads stift får drygt 23 miljoner kronor för vård och underhåll av det kyrkliga kulturarvet under 2025. Pengarna har nu fördelats till 80 projekt i Värmland och Dalsland. Allt från renovering av skiffertak och fönsterrenoveringar till textilkonservering och underhåll av orglar ska få del av medlen. De största projekten sker i Fryksände, Sunne och Karlskoga.

Biologisk mångfald på Arvikas kyrkogårdar

Publicerad:

De skapar en modern Noaks ark för växter, insekter, djur och fåglar. Tack vare förändrad skötsel ökar den biologiska mångfalden på kyrkogårdarna i Arvika pastorat, en trend som även märks även på andra kyrkogårdar i stiftet.

Nyheter

Här hittar du alla nyheter från Karlstads stift

Letar du efter det här?

Anslagstavla

Här hittar du anslag från protokoll som är justerade.

För förtroendevalda

Här hittar du information för dig som är förtroendevald.

Utbildningar och arrangemang

Här hittar du utbildningar och andra arrangemang för dig som är förtroendevald, ideellt engagerad eller allmänt intresserad av Svenska kyrkan i Karlstads stift.