Foto: Magnus Aronson /IKON

Skapad:2015-08-24 11:31:00

Det kunde vara jag som satt på en trottoar, hungrig och trött med en sliten kopp i handen. Det kunde varit jag som låg skadad på vägen. Vilka hade gått förbi mig? Kristen tro handlar om mänskligt liv. Om medmänskligt liv och våra relationer. Vad händer om vi gör verklighet av budordet: ”Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv.”

Läs Anna Lundgrens tankar inför helgen >>

I den kyrkiska ordlistan kan du bland annat läsa om konfirmationen.

Skapad:2014-02-12 13:51:00

Gyllene regeln, nattvard och treenighet. Det finns många ord inom kyrkan som inte används någon annanstans. Red ut begreppen i den "kyrkiska" ordlistan.

Till den kyrkiska ordlistan >>

Skapad: 2014-12-16 12:05:00

När börjar öppna förskolan och vilka gudstjänster finns det att välja på nära mig? Ta en titt i Svenska kyrkans gemensamma kalender för att få svar. Välkommen!

Till kalendern >>

Svenska psalmer på Spotify

Skapad: 2015-06-16 10:50:00

Listan innehåller psalmer från den svenska psalmboken och har ställts samman av Karl-Oskar Löfgren, blivande församlingspedagog från Vallda församling i Kungsbacka.

Foto: Max Boschini/Flickr

Skapad:2015-04-06 07:00:00

På Facebooksidan Dela tro - dela liv delar unga och gamla med olika bakgrund, ålder, kön och etnicitet med sig av sina personliga erfarenheter av livet och tron.

Läs mer om den nya Facebooksidan >>

Händer i helgen

Foto: Kristina Strand Larsson

Skapad:2009-06-03 15:00:00

Utifrån berättelsen om Jesu liv, död och uppståndelse, har kyrkan skapat en egen kalender, kyrkoåret. Det börjar första söndagen i advent och slutar med domssöndagen.

Här hittar du helgens bibeltexter >>

Skapad:2013-08-29 10:52:00

Har du koll på kyrkobyggnadens olika delar och vilka personer du oftast möter där? Om inte klicka dig runt i bilden och lär dig mer.

Till illustrationen