En fiskare i Arba Minch i södra Etiopien som inte fått någon fångst.

En fiskare i Arba Minch i södra Etiopien som inte fått någon fångst. Foto: Torbjörn Toll

Skapad:2015-06-29 13:36:00

Ett sånt vansinne tänkte Simon när mannen som kallades Jesus bad honom lägga ut näten på djupt vatten. En stund senare lämnade Simon allt och följde Jesus. Än idag kallar Jesus män och kvinnor att bli hans lärjungar. Än idag säger Jesus: kom, följ mig!

Läs Torbjörn Tolls tankar inför Apostladagen >>

I den kyrkiska ordlistan kan du bland annat läsa om konfirmationen.

Skapad:2014-02-12 13:51:00

Gyllene regeln, nattvard och treenighet. Det finns många ord inom kyrkan som inte används någon annanstans. Red ut begreppen i den "kyrkiska" ordlistan.

Till den kyrkiska ordlistan >>

Skapad: 2014-12-16 12:05:00

När börjar öppna förskolan och vilka gudstjänster finns det att välja på nära mig? Ta en titt i Svenska kyrkans gemensamma kalender för att få svar. Välkommen!

Till kalendern >>

Svenska psalmer

Skapad: 2015-06-16 10:50:00

Listan innehåller psalmer från den svenska psalmboken och har ställts samman av Karl-Oskar Löfgren, blivande församlingspedagog från Vallda församling i Kungsbacka.

Foto: Max Boschini/Flickr

Skapad:2015-04-06 07:00:00

På Facebooksidan Dela tro - dela liv delar unga och gamla med olika bakgrund, ålder, kön och etnicitet med sig av sina personliga erfarenheter av livet och tron.

Läs mer om den nya Facebooksidan >>

Händer i helgen

Foto: Kristina Strand Larsson

Skapad:2009-06-03 15:00:00

Utifrån berättelsen om Jesu liv, död och uppståndelse, har kyrkan skapat en egen kalender, kyrkoåret. Det börjar första söndagen i advent och slutar med domssöndagen.

Här hittar du helgens bibeltexter >>

Skapad:2013-08-29 10:52:00

Har du koll på kyrkobyggnadens olika delar och vilka personer du oftast möter där? Om inte klicka dig runt i bilden och lär dig mer.

Till illustrationen