Foto: Elsa Karlsson/Flickr

Skapad:2015-01-26 18:37:00

Paret var nöjda med budgivningen på sin lägenhet tills de fick höra om grannen som fick mer, trots samma mäklare och samma planlösning. Det skaver. Vi behöver skavsårsplåster mot avund och missunnsamhet.

Läs Charlotta Ingerholts tankar inför helgen >>

Bibeln är kristendomens heliga skrift.

Bibeln är kristendomens heliga skrift. Foto: Magnus Aronson

Skapad:2012-11-27 15:10:00

För att underlätta för dig att läsa bibeln har Svenska kyrkans biskopar tagit fram ett lektionarium. Det är en bibelläsningsplan med hänvisningar till olika bibeltexter för kyrkoårets alla dagar.

Till lektionariet >>

Välkommen till Teologifestivalen!

Skapad: 2014-10-09 14:37:00

På Teologifestivalen, 6-8 februari 2015, skapar vi tillsammans en unik mötesplats för alla som på något sätt är intresserade av och nyfikna på det teologiska samtalet. Vi är alla teologer och teologin är en skapande kraft, alldeles nödvändig för jordens överlevnad.

Läs mer och anmäl dig på Teologifestivalens webbplats >>

Skapad: 2014-12-16 12:05:00

När börjar julottan och vilka gudstjänster finns det att välja på nära mig? Ta en titt i Svenska kyrkans gemensamma kalender för att få svar. Välkommen!

Till kalendern >>

I den kyrkiska ordlistan kan du bland annat läsa om konfirmationen.

Skapad:2014-02-12 13:51:00

Gyllene regeln, nattvard och treenighet. Det finns många ord inom kyrkan som inte används någon annanstans. Red ut begreppen i den "kyrkiska" ordlistan.

Till den kyrkiska ordlistan >>

Händer i helgen

Foto: Kristina Strand Larsson

Skapad:2009-06-03 15:00:00

Utifrån berättelsen om Jesu liv, död och uppståndelse, har kyrkan skapat en egen kalender, kyrkoåret. Det börjar första söndagen i advent och slutar med domssöndagen.

Här hittar du helgens bibeltexter >>