Foto: Gustaf Hellsing

Skapad:2014-07-23 09:43:00

Det är lätt att den kristna efterföljelsen blir som att följa John. Vi följer Jesus som går först och vi försöker härma det som han gör. Men vi håller oss ofta på ett sådant avstånd att vi inte riktigt vet vad det är han gör eller vad han vill att vi ska göra, så vi börjar titta på dem som är närmast oss och tydligheten i det kristna budskapet suddas ut och tenderar att bli lite följa-John-slarvigt.

Läs Ing-Marie Lundbergs tankar inför helgen >>

Foto: Maria Svensk

Skapad:2014-06-04 10:00:00

I sommar håller många kyrkor öppet så passa på och upptäck kulturarvet, gå på gudstjänst, konsert eller andakt. På flera håll ordnas också café i anslutning till kyrkan. Hitta till sommaröppna kyrkor via vår webbkarta.

Till webbkartan

Foto: Magnus Aronson/IKON

Skapad:2009-06-03 15:00:00

Går ni i giftastankar och vill vigas i Svenska kyrkan? Läs om hindersprövning, vigselsamtal och hur kan ni utforma en personlig vigsel. Visste ni förresten att 17 249 par vigdes i Svenska kyrkan under förra året, så ni är i gott sällskap!

Om att vigas i Svenska kyrkan >>

Foto: Magnus Aronson

Skapad: 2011-02-27 09:15:00

Retreat är en chans att för några dagar leva i en avskildhet och stillhet som ger livet nytt djup. Retreatens form skapar utrymme för andlig närvaro och att lyssna inåt till sina egna tankar. Ofta ligger retreatgårdarna i naturskön miljö och många väljer att spendera mycket av den tysta tiden med vandringar i omgivningen.

Tips och kontaktuppgifter!

Foto: Magnus Aronson

Skapad: 2012-05-16 10:30:00

Här hittar du allt du behöver veta om dop. Boka dop, vanliga frågor och svar, dopgudstjänsten, tips på psalmer, checklista, dopgåvor med mening, dopets symboler och mycket annat. Välkommen - i kyrkan är ett dop alltid en stor glädje och fest.

Läs mer om dop!

Händer i helgen

Kyrkoårets alla bibeltexter hittar du här!