Foto: Magdalena Svartlok

Skapad:2014-11-25 16:32:00

På söndag samlas vi ovanligt många till gudstjänst. Men adventstiden med sin dånande musik är inte bara en tid som hjälper oss igenom den tunga hösttristessen. Det kristna budskapet vill lyfta av en helt annan typ av börda. Vi som vandrar i mörker, kroppsligt, andligt och själsligt, ska få se ett stort ljus. Och vi möter ljuset i ett litet barn.

Läs Ing-Marie Lundbergs tankar inför helgen >>

Välkommen till Teologifestivalen!

Skapad: 2014-10-09 14:37:00

På Teologifestivalen, 6-8 februari 2015, skapar vi tillsammans en unik mötesplats för alla som på något sätt är intresserade av och nyfikna på det teologiska samtalet. Vi är alla teologer och teologin är en skapande kraft, alldeles nödvändig för jordens överlevnad.

Läs mer och anmäl dig på Teologifestivalens webbplats >>

Foto: Magnus Aronson/IKON

Skapad:2009-06-03 15:00:00

Går ni i giftastankar och vill vigas i Svenska kyrkan? Läs om hindersprövning, vigselsamtal och hur kan ni utforma en personlig vigsel. Visste ni förresten att 17 249 par vigdes i Svenska kyrkan under förra året, så ni är i gott sällskap!

Om att vigas i Svenska kyrkan >>

Händer i helgen

Foto: Magnus Aronson

Skapad:2009-06-03 15:00:00

Utifrån berättelsen om Jesu liv, död och uppståndelse, har kyrkan skapat en egen kalender, kyrkoåret. Det börjar första söndagen i advent och slutar med domssöndagen.

Här hittar du helgens bibeltexter >>