Foto: Kristina Strand Larsson

Skapad:2015-04-21 12:57:00

Vägen till livet är ingen quick fix. Den verkar till och med rätt ofta gå genom mörker och död. Men mörkret kan vara platsen för möjligheter, för livsval och ställningstagande. När ljuset och värmen kommer är vi likt vetekornet beredda att börja gro, växa. Ett slags grundmönster för liv. Genom det mörka till det ljusa.

Läs Pär Fribergs tankar inför helgen >>
I den kyrkiska ordlistan kan du bland annat läsa om konfirmationen.

Skapad:2014-02-12 13:51:00

Gyllene regeln, nattvard och treenighet. Det finns många ord inom kyrkan som inte används någon annanstans. Red ut begreppen i den "kyrkiska" ordlistan.

Till den kyrkiska ordlistan >>

Skapad: 2014-12-16 12:05:00

När börjar öppna förskolan och vilka gudstjänster finns det att välja på nära mig? Ta en titt i Svenska kyrkans gemensamma kalender för att få svar. Välkommen!

Till kalendern >>

Foto: Max Boschini/Flickr

Skapad:2015-04-06 07:00:00

På Facebooksidan Dela tro - dela liv delar unga och gamla med olika bakgrund, ålder, kön och etnicitet med sig av sina personliga erfarenheter av livet och tron.

Läs mer om den nya Facebooksidan >>

Händer i helgen

Foto: Kristina Strand Larsson

Skapad:2009-06-03 15:00:00

Utifrån berättelsen om Jesu liv, död och uppståndelse, har kyrkan skapat en egen kalender, kyrkoåret. Det börjar första söndagen i advent och slutar med domssöndagen.

Här hittar du helgens bibeltexter >>

Skapad:2013-08-29 10:52:00

Har du koll på kyrkobyggnadens olika delar och vilka personer du oftast möter där? Om inte klicka dig runt i bilden och lär dig mer.

Till illustrationen