Foto: Maria Svensk

Skapad:2014-09-16 10:08:00

Trädet som symbol är ett kraftfullt sätt att se på oss människor. Vi är beroende av att rötterna är livsdugliga för att vi ska kunna växa. Men trädkronan kan också behöva beskäras för att trädet ska må bra. Det skriver Camilla Jansson, teckenspråkig diakon, i sina tankar inför helgen.

Läs Camilla Jansson tankar inför helgen >>

Foto: Magnus Aronson

Skapad: 2012-05-16 10:30:00

Här hittar du allt du behöver veta om dop. Boka dop, vanliga frågor och svar, dopgudstjänsten, tips på psalmer, checklista, dopgåvor med mening, dopets symboler och mycket annat. Välkommen - i kyrkan är ett dop alltid en stor glädje och fest.

Läs mer om dop!

Foto: Magnus Aronson

Skapad: 2011-02-27 09:15:00

Retreat är en chans att för några dagar leva i en avskildhet och stillhet som ger livet nytt djup. Retreatens form skapar utrymme för andlig närvaro och att lyssna inåt till sina egna tankar. Ofta ligger retreatgårdarna i naturskön miljö och många väljer att spendera mycket av den tysta tiden med vandringar i omgivningen.

Tips och kontaktuppgifter!

Foto: Magnus Aronson/IKON

Skapad:2009-06-03 15:00:00

Går ni i giftastankar och vill vigas i Svenska kyrkan? Läs om hindersprövning, vigselsamtal och hur kan ni utforma en personlig vigsel. Visste ni förresten att 17 249 par vigdes i Svenska kyrkan under förra året, så ni är i gott sällskap!

Om att vigas i Svenska kyrkan >>

Händer i helgen

Här hittar du kyrkoårets alla bibeltexter >>