Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Skapad:2014-07-28 14:41:00

Hur klarar vi oron och förtvivlan när vi hör om hur kristna fördrivs för sin tros skull i Irak och hur granater och bomber faller över barn och vuxna i Israel och Gaza? Det är lätt att vilja somna och hoppas att allt ska vara över när vi vaknar.

Läs Maria Klasson Sundins tankar inför helgen >>

Foto: Maria Svensk

Skapad:2014-06-04 10:00:00

I sommar håller många kyrkor öppet så passa på och upptäck kulturarvet, gå på gudstjänst, konsert eller andakt. På flera håll ordnas också café i anslutning till kyrkan. Hitta till sommaröppna kyrkor via vår webbkarta.

Till webbkartan

Foto: Magnus Aronson/IKON

Skapad:2009-06-03 15:00:00

Går ni i giftastankar och vill vigas i Svenska kyrkan? Läs om hindersprövning, vigselsamtal och hur kan ni utforma en personlig vigsel. Visste ni förresten att 17 249 par vigdes i Svenska kyrkan under förra året, så ni är i gott sällskap!

Om att vigas i Svenska kyrkan >>

Foto: Magnus Aronson

Skapad: 2011-02-27 09:15:00

Retreat är en chans att för några dagar leva i en avskildhet och stillhet som ger livet nytt djup. Retreatens form skapar utrymme för andlig närvaro och att lyssna inåt till sina egna tankar. Ofta ligger retreatgårdarna i naturskön miljö och många väljer att spendera mycket av den tysta tiden med vandringar i omgivningen.

Tips och kontaktuppgifter!

Foto: Magnus Aronson

Skapad: 2012-05-16 10:30:00

Här hittar du allt du behöver veta om dop. Boka dop, vanliga frågor och svar, dopgudstjänsten, tips på psalmer, checklista, dopgåvor med mening, dopets symboler och mycket annat. Välkommen - i kyrkan är ett dop alltid en stor glädje och fest.

Läs mer om dop!

Händer i helgen

Kyrkoårets alla bibeltexter hittar du här!