Foto: Linda Mickelsson /IKON

Skapad:2014-09-01 09:05:00

Vi kommer att gå förbi valstugorna och du kommer att fråga varför de står där och jag förklarar att det är människor som vill hjälpa till att styra samhället. Du kommer att fråga varför och jag svarar att jag hoppas att det är för att de vill att människor ska ha det så bra som möjligt. Varför har inte alla det så bra som möjligt då, kommer du att fråga.

Läs Marit Noréns tankar inför helgen >>

Foto: Maria Svensk

Skapad:2014-06-04 10:00:00

I sommar håller många kyrkor öppet så passa på och upptäck kulturarvet, gå på gudstjänst, konsert eller andakt. På flera håll ordnas också café i anslutning till kyrkan. Hitta till sommaröppna kyrkor via vår webbkarta.

Till webbkartan

Foto: Magnus Aronson/IKON

Skapad:2009-06-03 15:00:00

Går ni i giftastankar och vill vigas i Svenska kyrkan? Läs om hindersprövning, vigselsamtal och hur kan ni utforma en personlig vigsel. Visste ni förresten att 17 249 par vigdes i Svenska kyrkan under förra året, så ni är i gott sällskap!

Om att vigas i Svenska kyrkan >>

Foto: Magnus Aronson

Skapad: 2011-02-27 09:15:00

Retreat är en chans att för några dagar leva i en avskildhet och stillhet som ger livet nytt djup. Retreatens form skapar utrymme för andlig närvaro och att lyssna inåt till sina egna tankar. Ofta ligger retreatgårdarna i naturskön miljö och många väljer att spendera mycket av den tysta tiden med vandringar i omgivningen.

Tips och kontaktuppgifter!

Foto: Magnus Aronson

Skapad: 2012-05-16 10:30:00

Här hittar du allt du behöver veta om dop. Boka dop, vanliga frågor och svar, dopgudstjänsten, tips på psalmer, checklista, dopgåvor med mening, dopets symboler och mycket annat. Välkommen - i kyrkan är ett dop alltid en stor glädje och fest.

Läs mer om dop!

Händer i helgen

Kyrkoårets alla bibeltexter hittar du här!