Material om klimat, hunger och rättvisa

Klimatförändringarna riskerar att göra det svårare att odla mat. Länder som minst bidragit till problemen drabbas värst. Därför är klimatet en global rättvisefråga. Svenska kyrkan hjälper bönder att klara klimatomställningen. På bilden Woloro Habebe i Etiopien.

Klimatförändringarna riskerar att göra det svårare att odla mat. Länder som minst bidragit till problemen drabbas värst. Därför är klimatet en global rättvisefråga. Svenska kyrkan hjälper bönder att klara klimatomställningen. På bilden Woloro Habebe i Etiopien. Foto: Magnus Aronson/IKON

Här kan du ladda ned och läsa mer om klimatförändringarna, vad de kan leda till och varför Svenska kyrkan ser klimatfrågan som en global rättvisefråga.

Pedagogiska material

 

 

 

 

 

 

Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Skapad:2013-02-28 10:40:00

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Svenska kyrkans internationella arbetes Givarservice.

Läs svaren på de vanligaste frågorna och kontakta oss

Foto: Leif Gustavsson

Skapad:2011-02-28 15:45:00

Här kan du läsa om Svenska kyrkans biskopars engagemang i klimatfrågan, om vår strävan efter en hållbar finanspolicy och mycket mer.

Läs mer om Klimat och hållbar utveckling


Foto: Magnus Aronson/IKON

Världens kurs om internationella frågor

Skapad: 2010-06-30 00:00:00
  • Världens kurs är ett material för folkbildning om rättvisefrågor utgivet av Svenska kyrkan, Svenska Kyrkans Unga och Sensus.
  • Diskutera, fundera och lär mer om globala frågor med Världens kurs.
  • Världens kurs kan användas till studiecirklar, i församlingar, skolor eller av enskilda. Det innehåller både fakta, filmer och tips på pedagogiska övningar.
  • Läs mer om Världens kurs här >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//