Präst Linda läser nattvardsbönen
Foto: Karl Frank

Kumla församling

I århundraden har bygdens människor samlats här för att fira gudstjänst, men också för att dela livet i både glädje och sorg. Så är det än idag.

Aktuellt i Kumla församling

Sopplunch med föredrag 8/9 och ljusmanifestation 10/9

Varje år tar runt 1 500 människor i Sverige sitt liv. Det är fyra om dagen. Vi lyfter frågan om suicidprevention.

Öppen kyrka i Hällabrottet - för alla åldrar

Välkommen till inspirerande och roliga lördagar i Hällabrottets kyrka! Under hösten har vi fyra tillfällen där vi samlar alla åldrar till en stund av god gemenskap och skojiga aktiviteter. Första lördagen är 7 september. Tipsa alla du känner. Vi ses!

Familjekvällarna "Himlakul"

Välkommen till en rolig kväll för alla åldrar. Start hösten -24. Vi träffas på torsdagar (ojämna vecka) i Kumla församlingshem.

Följ med på veckans vandring

Pilgrimsvandra med oss en kortare väg, en kortare stund i meditativt tempo. Veckans vandring anordnas varje tisdag förmiddag mellan 10.30-12.00. Varmt välkommen att följa med.

Café "Bara vara"

Behöver du en plats där du kan koppla av och bara vara utan några krav? Då är Café Bara vara platsen för dig! Vår mysiga oas öppnar varje måndag mellan 15:00 och 18:00 och ligger i Paradiset, det vackra gula huset intill Kumla kyrka.

Rastplats - en paus mitt i vardagen

Välkommen till Kumla kyrka på onsdagskvällar. Här finns det tid att möta Gud, möta sig själv och möta varandra. Det gör vi genom att äta tillsammans, fira veckomässa och samtala.

Fotbollscafé

Välkommen, du som söker gemenskap och ett socialt sammanhang och samtidigt har ett intresse för fotboll.

Läs mer om Kumla församling

En vuxen hand lyfter en bebis fot.

Verksamhet i Kumla församling

Här kan du se vilka grupper och aktiviteter som finns för ung som gammal i Kumla församling.

Församlingen är livaktig och i kyrka och församlingshem samlas många till gudstjänst, öppen verksamhet och olika grupper. Här ryms till exempel kyrkans barntimmar, öppen förskola, ett omfattande konfirmandarbete, gemenskapsträffar, sorgegrupper, kyrkokörer, barnkörer och mycket mer.

Genom arbetet strävar församlingen efter att vara en växtplats för den kristna tron. Något som illustreras av Kumla kyrkas triumfkrucifix, som visar hur vår uppståndne Herre tar emot oss med öppen famn och vill ge oss livsmod och glädje.

Läs mer om Kumla kyrka här

Se Kumla kyrka i panorama vy