Foto: Lars Lindgren /Ikon

Att ansöka om kyrkoantikvarisk ersättning (KAE)

Kursen ger dig grunderna du behöver för att upprätta en KAE-ansökan i IT-stödet i Public 360. Du får kunskap om vilka åtgärder som kan finansieras med KAE och vilka underlag i ansökan som är obligatoriska. Tillfället vänder sig till dig som förvaltar kyrkor och kyrkliga inventarier. Tisdag 10 sep 2024 13.00, digitalt

Denna digitala kurs är en praktisk genomgång av hur du ansöker om KAE i IT-stödet i Public 360. I kursen tittar vi närmare på den övergripande KAE-processen och går igenom steg för steg de olika momenten från ansökan till beslut.

Kursen är framtagen för dig som ansvarar för, planerar och ansöker om kyrkoantikvarisk ersättning. Kursen är en del i en serie om tre utbildningar avseende KAE. Utbildningarna är fristående och du väljer själv vilka delar som är intressanta för dig.

Kursledare är Elin Lif och Linda Denlert, stiftsantikvarier vid Göteborgs stift.

Kostnadsfritt

Tisdag 10 september 2024 13.00–15.00, digitalt
Anmäl dig här senast den 3 september 2024 (för dig med svenskakyrkan.se-adress)
Anmäl dig här senast den 3 september 2024 (för dig utan svenskakyrkan.se-adress)

Andra utbildningar om Kyrkoantikvarisk ersättning (KAE):

Läs mer och anmäl dig gärna till någon av de andra utbildningarna om KAE.

Vad är kyrkoantikvarisk ersättning (KAE)?

Kyrkoantikvarisk ersättning är en statlig ersättning för vård och underhåll av våra kyrkliga kulturminnen. Kursen är en introduktion till KAE och tar upp regelverk och villkor, vad du kan ansöka för och hur processen går till. Tillfället vänder sig till dig som förvaltar kyrkor och kyrkliga inventarier. Tisdag 3 sep 2024 13.00, digitalt.

Att rekvirera kyrkoantikvarisk ersättning (KAE)

Kursen ger dig grunderna du behöver för att rekvirera beviljad ersättning i IT-stödet i Public 360. Du får lära dig hur en rekvirering går till och vilka underlag i rekvisitionen som är obligatoriska. Tisdag 17 sep 2024 13.00, digitalt.