Bröllop – kärlekens fest i kyrkan

Nyhet Publicerad Ändrad

Elin Andersson och Tobias Bergström reste hela vägen från Stockholm för att gifta sig i Svenska kyrkan i Melbourne. Vi träffade dem någon vecka innan vigseln. Serien Livet i kyrkan fortsätter.

Tobias friade till Elin förra sommaren på Tjörn. Ingen av dem hade egentligen någon särskild dröm om hur bröllopet skulle se ut, men Tobias bror bor i Melbourne och när paret bestämde sig för att åka hit för att hälsa på så föll bitarna på plats.

”Vi älskar att resa och visste att vi ville ha ett litet bröllop utomhus. Det känns mycket roligare att stå här i somriga kläder än att gifta oss i ett vintrigt Stockholm. Det är lite ”vi” att få göra det ute i naturen och så hoppas vi att solen skiner,” berättar de. 

De tog kontakt med kyrkan och efter en del omständlig byråkrati var de redo. Det blir vigsel utomhus i kyrkans trädgård. Med på resan är också lille sonen Elton. 

”Det blir en jätteliten ceremoni med Tobias bror och hans familj och hans frus familj. Tyvärr kunde inte Tobias föräldrar vara med. Det blir intimt och jättekul,” säger Elin.

De har fått hjälp av släkten att ordna tårta och kyrkan bistår med en musiker. De har ingen idealbild av hur bröllopet ska bli men hoppas på en häftig stund i nuet. 

”Vi tror att det kommer bli en häftig upplevelse. Sen får vi ett australiensiskt äktenskapscertifikat och det är lite coolt. Vi kommer helt klart aldrig glömma Melbourne.”

Efter vigseln blir det tårta och champagne och sen åker paret med Tobias bror och hans fru till Sorrento.  Det blir lite smekmånad med sällskap. 

”Jag hoppas att Elin säger ja och det känns roligt att kunna berätta att man gift sig på andra sidan jorden,” skrattar Tobias. 

Vad säger era föräldrar hemma i Sverige?

”Alla våra föräldrar har haft små bröllop för sig själva och min syster gifte sig under covid så vi gör som alla andra i vår familj. Självklart skulle de vilja vara med men jag tycker att de tagit det bra,” säger Elin. 

----------------------------------------------

Klicka här om du veta mer hur det praktiskt fungerar att viga sig på Svenska kyrkan i Melbourne, vad man bör tänka på och vem man skall kontakta.