Sju personer sitter på stolar och sjunger.
Foto: Karolina Braun

Kravlös sånggemenskap i Våga sjunga

Nyhet Publicerad

Våga sjunga-kören i Härlanda är en kör för alla, oavsett förkunskaper. "Jag är med här för att det ger mig en sån härlig känsla. Jag går härifrån både glad och avslappnad" berättar körsångaren Lena.

Även om många längtar efter att sjunga tillsammans, kan steget till att sjunga i en kör kännas stort. Därför finns Våga-sjunga-kören i Härlanda. Kören passar den som vill komma igång att sjunga – men några har här också hittat sin körgemenskap. Så är det för Lena som varit med sen starten. 

–  Jag är med här för att det ger mig en sån härlig känsla! Jag går härifrån både glad och avslappnad. Det är helt kravlöst, jag behöver inte sitta hemma och öva. Jag bara kommer hit och slappnar av och har roligt en stund, berättar Lena. 

Ny körledare sen i höstas är pedagog Marcus Utbult. 
–  Ofta finns det en stor förväntan när kören samlas på att få sjunga. Det är många leenden i salen här. Och då får jag också en kick som körledare att guida musikaliskt och få det att låta så bra som möjligt - och att alla ska ha så kul som möjligt! berättar Marcus. 

Lyssna och ser mer i klippet. 

---
Text: Karolina Braun

I bakgrunden en person som håller händerna som ett V-tecken, i förgrunden texten "Våga sjunga" och noter.

Våga sjunga

Våga-sjunga-kören i Härlanda vill vara en kör för alla, oavsett förkunskaper. Onsdagar kl 19-21 i Härlanda församlingshem, Kålltoropssalen.