Foto: Uppåkra församling

Häng med på äventyret!

Nyhet Publicerad

Snart öppnar anmälan till konfirmation

En både inre och yttre resa!  

Äntligen! Nu är det dags att få dela tankar om livet och tron. Tillsammans upptäcker vi den kristna tron. Vi delar tankar om meningen med livet, om det goda och det onda i tillvaron. Vi pratar om Gud, livet, döden, identitet och allt däremellan. Det gör vi bland annat genom samtal, sång, drama, måleri, lek och andakt. Vi blandar allvar och djup med skoj och bus på ett sätt som passar gruppen. Framförallt åker vi iväg till Bohuslän där allt detta görs under riktigt fina lägerdagar.  

Vill du gärna konfirmeras men känner dig osäker på att följa med på läger; anmäl dig till vårgruppen så hittar vi en alternativ lösning. Är du äldre än 15 år och tänker att du gärna skulle vilja konfirmeras? Det går utmärkt att konfirmeras när som helst i livet! Hör av dig till oss så hittar vi en väg. 

Dop och konfirmation hör ihop! 

Är du döpt? Då är detta tillfället för dig att själv upptäcka vad det innebär. Är du inte går det utmärkt att påbörja konfirmationstiden ändå. Dopet kan ske under konfirmandtiden. Varje år har vi några ungdomsdop! 

Följ konfagrupperna på Instagram

På vårt instagramkonto @ungiuppakra kan du se bilder och filmer från våra konfirmationsträffar och läger. 

Håll utkik efter folder

Vi skickar ut en folder till alla tillhöriga födda 2010. Om ni inte fått någon folder kan det bero på att ni inte är tillhöriga men det går bra att påbörja konfirmation ändå! Hör av er till oss om ni har frågor om tillhörighet. 

 

Konfagrupper

Välj mellan våra två konfirmationsgrupper - vårkonfa eller sommarkonfa. Båda åker på läger i Bohuslän.  

Vårkonfa

Denna grupp träffas en onsdag och en söndag i månaden. Vi åker på två kortare läger. Ett helgläger på hösten och ett lite längre vårläger. Konfirmationsläsningen avslutas på våren med konfirmationsgudstjänst. Fördelen med vårkonfat är att vi träffas mer under veckornas gång. Vi lär känna varandra och följer varandra i vardagen på ett fint sätt. Denna grupp har platsgaranti! 

Kostnad

Vårkonfa-gruppen kostar inget. 

Sommarkonfa

Denna grupp åker på ett längre sommarläger. Tio dagar i juni spenderas på Åh stiftsgård i Bohuslän. Under terminerna träffas denna grupp ungefär en gång i månaden. Fördelen med sommarkonfat är att man åker på ett längre sammanhållet läger. 

Kostnad

1000 kr. Har ni behov av avgiftsdispens? Kontakta kyrkoherde tanja.kamensky@svenskakyrkan.se

 

Konfaledarna från vänster: Sofie Moritz, Fredrik Leo Sandberg, Karin Söndrebo, Kristina Hellaes och Simon Cederhag Foto: Uppåkra församling

Frågor