Drop in dop i S:t Görans kyrka 12 maj

Nyhet Publicerad Ändrad

Du kan låta dig döpas oavsett ålder, det är aldrig för sent. Vi serverar dopkaffe och allt är gratis och du behöver inte föranmäla dig.

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. I dopet får vi ett löfte om att Gud alltid har omsorg om oss. Det är en vacker och glad tradition och ett tillfälle att fira och tacka för det barn som kommit.

Det går bra att låta sig döpas i sina vanliga kläder och det finns också en dopklänning till din lilla bebis, som vi gärna lånar ut. Efter dopet dukar vi upp till dopkaffe. 

Tid: söndag 12 maj kl. 14.00-16.00 
Plats: S:t Görans kyrka 
Gratis, ingen föranmälan

Om du är tveksam till barndop 

 En del föräldrar är tveksamma till att döpa ett litet barn, eftersom det lilla barnet själv inte kan ta ställning till om det tror på Gud. 

Men barnet förbinder sig inte till något i dopet. Det som händer är att prästen uttalar löftet från Gud, om att finnas för barnet, alla dagar hela livet. Det lilla barnet förstår förstås inte vad som händer och sägs, men året då barnet fyller 14 kommer barnet att få en inbjudan från Svenska kyrkan om att bli konfirmerad. 

Under tiden som konfirmand får barnet lära sig mer om Gud och om livet. Och vid konfirmationsgudstjänsten kan barnet välja att bekräfta sitt dop – tacka ja till löftet från Gud. 

Låt oss hålla kontakten 

Om du ändå är fast besluten om att barnet själv ska välja att döpas längre fram, kan du anmäla ditt barn som medlem i kyrkan. Då kan församlingen skicka information om och bjuda in till barnverksamhet, samt påminna om dopet när det närmar sig konfirmation. 

Västermalms församling, 08-545 70 964
 vastermalms.forsamling@svenskakyrkan.se