Lyssna

Nyhet / Publicerad 28 juni 2023

Kampanj för att värva fler månadsgivare

I sommar kommer Act Svenska kyrkan att arbeta för att värva fler månadsgivare genom insamlingsmetoden face to face. Värvningen kommer att pågå på olika platser i Sverige och den lokala församlingen eller pastoratet kommer att bli kontaktad innan vi kommer dit.

Vi behöver bli fler som varje månad kämpar för alla människors rätt till ett värdigt liv. Månadsgivare ger trygghet, stabilitet och förutsägbarhet i intäkterna för Act Svenska kyrkan. Just nu samarbetar vi med ett företag som värvar månadsgivare åt Act Svenska kyrkan på gator och torg. 

Face to face är en effektiv insamlingsmetod för att under kort tid öka antalet månadsgivare. Det finns flera exempel på det från andra kyrkliga organisationer, både i Sverige och Norge, som har använt sig av denna metod. Face to face är en av flera metoder som vi jobbar med just nu för att få fler månadsgivare. Vi fortsätter också med andra insamlingsmetoder. Bland annat erbjuder vi församlingar och pastorat ett startpaket för att värva månadsgivare lokalt. Beställ startpaketet i Svenska kyrkans webbshop. 

Kampanjen som kommer synas i face to face-företagets montrar handlar om Act Svenska kyrkans arbete mot tvångsäktenskap. Med ingången ”När vi firar midsommar firar andra ett barnäktenskap” hoppas vi beröra och engagera fler människor för vårt arbete för alla människors rätt till ett värdigt liv. 

Läs mer om värvning av månadsgivare. 

Läs mer om vårt arbete mot tvångsäktenskap.