Lyssna

Nyhet / Publicerad 4 september 2024

Minisemester vid Missmyra 26-28 augusti 2024

Äntligen infann sig dagen M! Förväntansfulla anlände vi till Missmyra strax före 14-tiden där Christina prickade av och anvisade boende.

Äntligen infann sig dagen M! Förväntansfulla anlände vi till Missmyra strax före 14-tiden där Christina prickade av och anvisade boende. Namnlappar satt på dörrarna, så det gick ej att ta miste.

Vi installerade oss på rummen, bäddade snabbt för att gå till en informationsstund samt kaffe med glass och tillbehör. Sedan fanns det tid för tipspromenad eller att bara umgås, före middagen. Några klädde även upp sig.

Middagen serverades kl. 17:30. Sedan följde ett klurigt musikquiz som Sara presenterade. Hon hade verkligen lagt manken till! Lösningen blev den vision som Åtvids församling strävar mot. (En kristen gemenskap fylld av tro, hopp och kärlek.)

Aftonbön höll Christina. Sedan väntade fia- och kortspel eller samtal med nyfunna vänner över en frukt, kaffe eller te. Det hann bli sent innan några av oss bröt upp och gick mot Annexet, under en stjärnbeströdd himmel. Blåsten hade mojnat.

Morgonen inleddes redan kl. 7:30, för de som önskade, med mjuka qigongrörelser under Birgitta Gunnarssons ledning. Det blev ett härligt uppvaknande för kroppen och frukosten smakade extra gott och följdes av andlig spis i form av morgonbön.

Förmiddagens aktivitet var att få bekanta sig med en hjärtstartare. Den är enkel att använda, kräver inga förkunskaper och är självinstruerande.

Efter lunchen var det pilgrimsvandring; en lång med Susanne eller en kort med Christina. Till eftermiddagskaffet fick vi besök av Mette med dotter och Kirsten. Tre damer badade i Ristens 19-gradiga vatten.

Kvällens underhållning i år var musik av Julia Olsson Granberg och Josef Edoff samt korvgrillning vid sjön. Vi sjöng med, efter bästa förmåga, i Varmkorvboggi, I natt jag drömde och andra välkända sånger. Sedan hölls andakt vid sjön, innan kvällens valfria aktiviteter inleddes.

Onsdagen inleddes med qigong, följt av frukost och packning. Klockan 10 ringde Christina till pilgrimsmässa invid en spegelblank Risten. Annacarin avslutade med ett vackert postludium, en polska för soloflöjt. Hon förevigade oss slutligen med ett sedvanligt gruppfoto.

Hjärtligt tack och ett stort fångrosor till våra tre musketörer;

Sara, Susanne och Christina, samt Agneta Lindqvist med personal.

Vi räknar redan dagarna till nästa års dagen M!

Vid pennan Birgitta Johansson