Lyssna

Nyhet / Publicerad 15 augusti 2024

Till minne av Ulf Axelsson 

Under sommaren har Åtvids församling åter igen fått ta avsked av en kär förtroendevald som hastigt avlidit.

Den 23 juni avled Ulf 71 år gammal i sitt älskade hem Hammanstorp och fördes den 12 juli i Skällviks kyrka till sin eviga vila. Ulf som är född och uppvuxen i Dalhems församling har under stora delar av sitt liv ägnat sig åt Svenska kyrkan, både som förtroendevald och som kyrkvaktmästare i Skällviks församling och under många år i Hedvigs församling, senare St. Olofs församling i Norrköping.  

Under många år har han tidigt på morgonen pendlat till Norrköping och kommit hem sent på kvällen efter musikkonserter. Han var en mycket uppskattad, rolig och noggrann medarbetare och Hedvigs kyrka låg honom varmt om hjärtat. Han tyckte mycket om sitt arbete och det var motvilligt när han fick inse att hans krafter inte längre tillät honom att fortsätta jobba, när han vid 70 års ålder avtackades i Norrköping.  

Sedan 2014 har Ulf varit förtroendevald i Åtvids församling, under nästan alla år både i kyrkofullmäktige och i kyrkorådet, liksom under många år i fastighetsutskottet. I början av denna mandatperiod valdes han till kyrkorådets ordförande. I sviterna av en allt sämre hälsa lämnade han detta uppdrag förra året men satt kvar i kyrkofullmäktige.  

Åtvids församling vill uttrycka sitt varma deltagande i saknaden av en bror, far, särbo, släkting och vän. Vi gör det med orden som Ulf så många gånger har hört när han tjänstgjorde: Giv Ulf o Herre, din frid och låt ditt eviga ljus lysa för honom.  

Kirsten Alm, KH