En hjärtformad ljusstake.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Vi ber tillsammans för fred

Nyhet Publicerad Ändrad

I flera av Backa pastorats kyrkor och församlingshem finns en tänd lykta. Denna lykta kommer att lysa så länge det är krig. På denna sida kan du även ta del av en bön för Ukraina och information om hur du kan hjälpa till lokalt genom Göteborgs Stadsmission och Räddningsmissionen.

Låt oss be:

”Gud, vi ber för Ukraina, för alla som drabbas av våldet, för alla som tvingas att strida, och för alla som fruktar för sina och sina näras liv. Och för alla som nu är på flykt. Vi ber för dem som har makten att styra utvecklingen, om besinning och utsträckta händer i de knutna nävarnas tid. Vi ber för Sverige och för alla som bor här, om sammanhållning och uthållighet i ofredens tid, och om öppenhet och generositet för dem som kan behöva skydd inom våra gränser”

- Biskop Martin Modéus

Vill du hjälpa till lokalt?

Göteborgs Stadsmission arbetar för människor som flyr från Ukraina genom att erbjuda boende, mat, kläder, leksaker och hygienartiklar.
Läs mer om Göteborgs Stadsmission arbete och hur du kan hjälpa till.

Räddningsmissionen arbetar för att kunna hjälpa flyktingar från Ukraina med tak över huvudet. Om du har eller känner någon som har boyta som kan upplåtas för att bidra till att flyktingarna från Ukraina får ett tryggt första ställe att bo på när de kommer till Sverige kan du fylla i formuläret på hemsidan så återkommer Räddningsmissionen till dig om och när detta kan bli aktuellt.
Läs mer om Räddningsmissionens arbete och hur du kan hjälpa till.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!