Någon häller vatten i dopfunten från en kanna.
Lyssna

Nyhet / Publicerad 2 februari 2024

Längtar du efter att bli döpt?

Dopet är en av livets stora högtider. Oavsett om det handlar om ett litet barn, en tonåring eller en människa som nått hög ålder är det en stor fest, som vi gärna vill fira tillsammans med dig, på det sätt du själv önskar.

Blev du inte döpt? Kanske ville dina föräldrar att du skulle välja själv och så blev dopet inte av. Kanske har du i vuxen ålder funderat om dopet kunde vara något för dig. För dopet, det har ingenting med ålder att göra, alla som vill får bli döpta.

Enligt mycket gammal kristen tradition döptes man under påsknattens mässa. Proselyten, som dopkandidaten kallades, undervisades länge om den kristna tron och till årets största högtid, påsken, var det så dags för dopet.
Efter dopet fick den nydöpte så ta del av nattvarden för första gången.

Vi erbjuder dig möjlighet att bli döpt i påsknattens mässa den 30 mars 23:30 i Överluleå kyrka.

Ivar Sundström blir din doppräst. Han kontaktar dig några veckor innan för att samtala kring kristen tro och din längtan efter att fördjupa relationen med Gud.

Låter det som något för dig - eller vill du veta mer om dopet? Hör av dig!

Jag vill boka eller veta mer om dop

Fyll i formuläret om du vill boka, eller veta mer om dop, så kontaktar vi dig.

Dopet – en fest för livet

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.