Saker du inte får missa i kyrkan
Bonaderna David och Apokalypsen hittar vi på kyrkans västra vägg. David hänger på väggens norrsida och är gjord av Marta Afzelius. Bonaden på södra sidan av väggen är gjord av Agda Österberg.
Läktarbröstet med utsmyckning av Torolf Engström. Motivet är den sakrala musikens historia. Två skulpturer ingår som föreställer kompositören Johan Sebastian Bach och Albert Schweitzer som var teolog, musiker och teolog. I valvet ovanför orgeln kan vi se en ängel gjord i stuck som blåser i basun.
Stora Marcussenorgeln, som orgeln på orgelläktaren kallas, byggdes 1975-1976 av företaget Marcussen och Son i Danmark. Orgeln har 51 stämmor.
I kyrkbänken/Kyrkans hedersvakt, en träskulptur snidad av Otto Djerf i sjöbottensek. Smeknamnet Kyrkans hedersvakt gavs åt de schalettklädda gummorna av biskop Hjalmar Danell. Skulpturen är en hyllning till dåtidens kvinnor som i veckorna slet bakom spinnstolarna, men aldrig försummade högmässan och aftonsången på söndagen.
Dopfunten och smidesskulpturen bakom denna, är båda tillverkade av Liss Eriksson. De är tänkta att tillsammans utgöra en helhet. Dopfunten är byggd i tre delar, enligt traditionen, där foten gestaltar de onda makter som dopet skulle omintetgöra. Mellanstycket och skålen brukar traditionellt skildra de himmelska makterna, men Liss Eriksson gjorde ett avsteg från traditionen och utelämnade bilder. I stället karaktäriseras dopfunten av klassisk enkelhet.
Skulpturen i smide på väggen bakom dopfunten gestaltar ett barn omslutet i moderlivet. Strax intill finns ett fisknät, också det i smide. När någon döps, får personen en fisk i smide i gåva av församlingen. Fisken är en gammal, kristen symbol. Fisken får hänga i fisknätet under ett år. Fisknätet invigdes 2019.
Skulpturen Sankta Cecilia, musikens skyddshelgon, pryder kororgeln som är byggd 1966 av Grönlunds orgelbryggeri i Gammelstad. Den förgyllda skulpturen är gjord av Torolf Engström.
Predikstolen är utsmyckad av skulptören Torolf Engström med sju snidade bildfält som illustrerar kyrkoårets händelser. Den ursprungliga predikstolen fick ge plats åt den nuvarande vid renoveringen på 1950-talet.
Muralmålningen i koret av målad av Pär Siegård och Kaj Siesjö. Huvudmotivet är Den stora måltiden. Den norra väggen pryds av motivet Den förlorade sonen och den södra av den Barmhärtiga samariten.
Altaruppsatsen av Christian Berg föreställer de fyra evangelisterna. Till vänster på altaruppsatsen ser man symbolerna för Matteus och Markus och till höger Johannes och Lukas. I mitten av altaret står ett krucifix i förgyllt guld av samma konstnär. Krucifixet är en kopia eftersom originalet stals.
Maria och barnet, en skulptur från 1956 i trä, av Bertil Lengstrand.