Lyssna

Samtalsgrupp kring smärta

Tro, hopp och smärta. För dig som lever med fysisk smärta. Vad är det som hjälper oss och ger oss kraft? Hur är det att leva ett liv med smärta? Vi pratar och delar med varandra. I vår träffas vi sex gånger i Tumba kyrka med start 22 januari.

Tro, hopp och smärta är en samtalsgrupp för dig som lever med långvarig fysisk smärta. Våren 2025 träffas vi under sex onsdagskvällar i Tumba kyrka för att dela tankar och erfarenheter kring smärta och för att hitta en gemenskap tillsammans. Verksamheten är kostnadsfri, men har begränsat antal platser. Anmäl dig senast 19 januari.

Vi lever i en tid när kunskapen om smärta och smärtbehandlingar aldrig har varit större. Trots detta gör långvarig, svårbehandlad smärta livet outhärdligt för många av oss och vi har fått höra många gånger och från olika smärtspecialister att man inte kan göra så mycket mer, man kan inte ta bort smärtan helt och hållet; man måste acceptera den och leva med den.

Här i gruppen ges du tillfälle att prata om dina upplevelser.

En del av oss som lever med kronisk smärta och värk pratar inte om det, låtsas som ingenting, lider i det tysta. Ensamheten i smärtan är stor. Det kan kännas som att ingen förstår min smärta, ingen förstår mig. Dock är jag inte min smärta. Andra av oss pratar gärna om det, delar med sig av erfarenheter och känslor, ger tips och råd till andra som lever i liknade situationer. Det är såklart upp till varje person om man vill - eller inte vill, prata om sitt liv med smärta. Men för dig som vill dela dina kunskaper, erfarenheter, svårigheter, frustrationer, men också hopp på ett bättre och mindre smärtsamt liv, finns möjligheten att göra det i Tumba kyrka.

Hur går det till?

Vi kommer att träffas sex gånger under vårterminen och prata om hur det är att leva med kronisk smärta. Träffarna kommer inte att ge dig smärtlindring, men kanske lite gemenskap, tro och hopp på framtiden och förhoppningsvis mycket skratt.

Gruppen har begränsat antal platser. Anmäl dig senast 19 januari till Lacra om du vill vara med.

För mer information och anmälan

Lacra von Schedvin

Lacra von Schedvin

Präst, Tumba kyrka/Ängskyrkan, Botkyrka församling

Samar Tony

Samar Tony

Fritidsledare, Husmor, Tumba kyrka/Ängskyrkan, Arabisktalande, Botkyrka församling

Bibeln ger oss många kloka ord, råd och tröst som vi kan använda i livets svåra situationer. Och livet kan många gånger vara svårt. Många gånger är vi sjuka, trött, har ont, mycket ont. Vi längtar efter att bli förstådda, att någon ska se det där osynliga; att jag har ont.

I andra Korinthierbrevet står: ”Därför ger jag inte upp. Även om min yttre människa bryts ner förnyas min inre människa dag för dag. Mina kortvariga lidanden väger ju oändligt lätt mot den överväldigande, eviga härlighet de bereder åt mig, som inte riktar blicken mot det synliga utan mot det osynliga. Det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.”