Konsert med Vox Sonora i Dalby kyrka söndagen 24 november kl. 18.00

Nyhet Publicerad

Kören har under terminen sjungit musik av den engelske kompositören Karl Jenkins dessutom blir det uruppförande av ett beställt körstycke skrivit av Dalbykompositören Cornelia Karlsson.

Karl Jenkins

Sir Karl Jenkins CBE, född 17 februari 1944 i Penclawdd i West Glamorgan, är en brittisk(walesisk) musiker, dirigent och kompositör. Jenkins innehar flera olika professurer och hedersdoktorat vid brittiska universitet och musikhögskolor. 

I början av sin musikkarriär spelade Jenkins jazzmusik på saxofon och oboe bland annat med grupperna Nucleus och Soft Machine. Som kompositör är Jenkins mest känd för sina stora verk för kör, orkester och solister. Han slog igenom med The Armed Man - A Mass for Peace, 1999. The Armed Man har, liksom många av hans andra sakrala verk, inslag av både text och musik från olika delar av världen och olika perioder i historien. Ofta är fredstanken central i körverken.  Han har även skrivit samlingen Peacemakers och ett Requiem.

Vox Sonora har under hösten arbetat med hans Motettsamling, som är en samling körsatser tagna ur hans rika produktion. Sångerna är utmanande för kören i klang, rytmik, uttryck och i sin ljuvliga melodik. 

Cornelia Karlsson är komponist från Dalby, baserad i Köpenhamn där hon även studerar på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hon arbetar inom akustisk musik, elektroakustik och kombinerande konstarter. Cornelia har sjungit i kör i Dalby församling under hela hennes uppväxt, och samarbetar nu med körerna och dirigent Anita Andersson