Foto: Magnus Aronsson IKON

Frälsarkranskonfirmation

"Frälsarkranskonfirmander är Brösarp-Tranås församlings konfirmationsgrupp under läsåret 2024/2025. Här hittar du information om konfirmandtiden, kontaktuppgifter och annat som är bra att veta.

Som konfirmand i vår församling får du fundera över vem du är, vad du tror på och utvecklas som människa. Din konfirmandtid blir som en resa där målet inte är det viktiga, utan vägen dit och de frågor vi pratar om. För konfirmandtiden handlar om dig och ditt liv, och om andra människors liv, Guds liv och hela skapelsens liv. Tillsammans söker vi svaren.

Tema

Under konfirmandtiden kommer vi att lära känna Frälsarkransen som är ett slags armband. Frälsarkransen har 18 pärlor. Pärlor som handlar om ditt liv och Guds liv och hur de hör samman. Du får följa med i den värld som frälsarkransen rymmer och upptäcka mer om dig själv och Gud.

Vi serverar ofta någon form av fika eller lättare lunch när vi har längre pass. Det är därför viktigt att ni meddelar oss ledare eventuella allergier eller behov av specialkost.

Föräldramöten

Under konfirmandtiden kommer vi att bjuda in vårdnadshavare till en infomationsträff  där vi går igenom sådant som är viktigt att veta och tänka på. På denna träff finns också möjlighet att ställa frågor till oss ledare.

Dagar och tider meddelas så fort de är fastställda.

Hitta hit

Onslunda församlingshem
Lantmannavägen 38, 273 95 Onslunda

Brösarps församlingshem
Albovägen 27, 273 50 Brösarp

Gudstjänster

Du ska totalt gå på tio gudstjänster under konfirmandläsningen och vara gudstjänstvärd på en gudstjänst. Under julhelgen och påskhelgen ska alla gå på en valfri gudstjänst.