Foto: Annika Falkuggla

Musik i Birgittakyrkan i Olshammar

Första tillfället, Duo Dēlinquō - 21 september kl. 14.00 i Birgittakyrkan

21 september Birgittakyrkan kl. 14.00

Duo Dēlinquō

Flöjtisten Peter Fridholm (soloflöjtist i Kungliga Hovkapellet) möter den klassiska gitarristen David Härenstam i ett virtuost och luftigt kammarprogram med musik av våra största svenska tonsättare, några gamla och några nya. Underbar musik och roliga informativa presentationer som har fått lysande recensioner både på festivaler i Sverige och utomlands. Duon har släppt skivan Fragile Phrases med svensk musik skriven direkt till duon (Proprius/Naxos).

 

19 oktober Birgittakyrkan kl. 14.00

Såsom i en spegel

Duo Specchio består av Eva Maria Hux och Tove Törngren Brun, båda spelar cello. Duon framför musik av bl.a. Rebecka Clarke, Isaac Albeniz och Béla Bartók.

 

3 november Birgittakyrkan kl. 14.00

Tjajkovskijs pianotrio

”Till minnet av en stor artist” är undertiteln på Tjajkovskijs enda verk för pianotrio. Han började komponera den efter bortgången av sin mentor och vän Nikolaj Rubinstein. Det är storslagen musik, nästan som en symfoni i kammarmusikformat, fylld av starka känsloyttringar. Sorgen ligger som en fond till hela verket, men det finns också många jublande, glada och skämtsamma avsnitt, som ljusa tillbakablickar på gemensamma minnen.
Jonas Lindgård, violin
Mikael Sjögren, cello
Lena Johnson, piano