Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation

Vem är jag? Duger jag som jag är? Vad är kärlek? Varför händer så mycket ont i världen? Finns Gud? I så fall, var? Vad händer när vi dör? Du är inte ensam om att fundera över livets stora frågor. Kanske har du hittat svaren, kanske inte. Konfirmationstiden ger dig möjlighet att få prata om tro, livet och allt det där som är viktigt för dig.

Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som går i åk 8, till att vara med i en konfirmationsgrupp, eller konfa som vi säger. Du har då möjlighet att fråga, diskutera och gå djupare in i livets svåra frågor tillsammans med nya och gamla kompisar, blandat med lekar, skratt och fika såklart.

Konfagruppen träffas ett antal dagar eller helger under hösten och våren. Vi åker också på läger tillsammans. Under lägerdagarna finns tid till samtal, eftertanke,lekar och att lära känna nya sidor av varandra. Häng med på en härlig resa, lär känna dig själv och andra.

Vem?
För dig som är, eller i år fyller, 14 år eller går i klass 8.

Måste jag vara döpt?
Nej! Du behöver inte vara döpt för att påbörja din konfirmationsläsning. Vi kommer erbjuda dop innan konfirmationstidens slut, då du måste vara döpt för att konfirmeras. 

Kostnad
Att vara med i konfan kostar inget, inte lägren heller.

Var?
Det finns olika konfagrupper att välja mellan. Välj det alternativ som passar dig bäst.

Veckokonfa
För dig som gärna träffar kompisar efter skolan är det här ett bra alternativ.
Start: Söndag 6/10 kl. 11:00 i Bergs kyrka
Träffar: En eftermiddag i veckan. 
Läger 1: Höstlovet, i närområdet 
Läger 2: Fyra dagar med övernattning på lägergård.
Konfirmationsgudstjänst: Söndag 11/5.

Sommarlägerkonfirmation i Sydöstra Jämtlands pastorat
För den som vill konfirmeras på sommaren och åka på läger till Gotland är den här gruppen ett bra alternativ. 
Start 9/2 2025, 11:00 i Lockne kyrka
Helgträff: 22–23/3 2025. Vi åker och övernattar på ett mysigt ställe.
Helgläger: 4–6/4 2025, Willhemsberg.
Läger till Gotland: 16–24/6 2025.
Heldag: 28/6: Vi träffas i Lockne och förbereder Konfirmationen
Konfirmationsgudsjänst: Lördag 29/6 i Lockne kyrka.

Samisk konfirmation
Gruppen för dig som är same/har en samisk identitet. Här kan du läsa mer om och anmäla dig till samisk konfirmation.  Anmälan öppen 27/8-27/9 på hemsidan. Lägret startar tisdag 10/6 och pågår till måndag 23/6. Konfirmationsdag tisdag 24/6.

Anpassad konfirmation
För dig som till exempel går på anpassad skola, erbjuder vi konfirmationsgrupp om det finns intresse. Kontakta Helene Ångström, helene.angstrom@svenskakyrkan.se, 063-140 373

Anmälan
Klicka här för att komma till anmälan.

Funderingar?
Har du frågor om konfan eller är osäker? Hör gärna av dig till Ulrika Nordin, församlingspedagog, 0643-447880, karinulrika.nordin@svenskakyrkan.se

Samiskt konfirmationsläger 2025 - Länk till Luleå stift

Buerie båeteme! Buerest båhtieme! Bures Boathin! Buoris boathem! Burist båhtem! Välkommen till samiskt konfirmationsläger 2025! Lägret startar tisdag 10 juni och pågår till måndag 23 juni. Konfirmationsdag tisdag 24 juni. Så här långt är platsen preliminärt Saxnäsgården, Saxnäs. Förläger arrangeras någon av helgerna vecka 11, 12 eller 13 (2025). Vilken helg som blir aktuell för dig beror på var du befinner dig.

På våra gemensamma pastoratsidor finns mer information om konfirmationen. Läs mer här

Svenska kyrkans unga

All pastoratets verksamhet med barn och ungdomar sker under vingarna på vår lokalavdelning av Svenska kyrkans unga. Alla deltagare bör därför vara medlemmar, vilket är helt kostnadsfritt. SKU är en demokratisk organisation, vilket visar sig i årsmötet men också att deltagarna får inflytande i verksamheten.

Föreningen söker bidrag från kommunen för deltagarna, samt får bidrag från riksorganisationen. Dessa pengar går tillbaka till verksamheten på olika sätt. Medlemmarna är försäkrade genom SKU både på resan till och från, samt under aktivitetstillfällena.

Läs mer och bli medlem på www.svenskakyrkansunga.se