En träskulptur i form av en hand stöttar upp ett stort lutande träd.
Foto: Niel Thomas/Unsplash

Familje- och parterapi

Samtalsterapi med relationer i fokus, för familjer och par eller individuellt.

Ibland möter vi hinder i relationer som kan vara svåra att ta sig över. Då kan det vara viktigt att få hjälp till att skapa en bättre dialog för att förstå och förändra.
Vi möter alla som vill tala om sina relationer i olika familjesammansättningar, t ex för att hitta andra sätt att kommunicera eller ett nytt förhållningssätt efter en separation. Samtalen kan ske i par, tillsammans med familjen eller individuellt.

Boende i Carl Johans (Majorna), Högsbo, Masthuggs och Oscar Fredriks församlingar prioriteras. Dessa ingår i Carl Johans pastorat.

Diakon & familjeterapeut

Den du/ni möter i terapin är Mia Rydberg som är diakon och legitimerad psykoterapeut inriktning par och familj. Alla terapi- och rådgivningssamtal sker under tystnadsplikt. Mottagningen finns i Oscar Fredriks församlingshem bredvid Oscar Fredriks kyrka. Vi erbjuder även digitala samtal.

Kostnad

Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan för att boka samtal, däremot skiljer sig kostnaden åt där du som medlem i Svenska kyrkan betalar ett reducerat pris för samtalsterapi.

  • Individuella samtal, 50 min
    350 kr för medlemmar, 900 kr för icke medlemmar
  • Par-/familjeterapi, 60- 75 min
    550 kr för medlemmar, 1000 kr för icke medlemmar

Det finns möjlighet att ansöka om nedsatt avgift eller avgiftsbefrielse. Kontakta Mia så berättar hon om hur det fungerar. 

Existentiell samtalsgrupp

Ibland kan vi behöva dela tankar och frågor om livet med andra. Välkommen till en samtalsgrupp där vi delar tankar om livets stora frågor.

Ringar på vattnet i en stilla sjö.

Samtalsmottagning

Du kanske skulle prata med någon? Något har hänt i livet; en plötslig sorg, en brusten relation eller en situation som du inte vet hur du ska hantera. Boka tid hos oss!