En kvinnlig präst i vit kåpa står vid koret och håller båda händerna mot hjärtat.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Präst sökes

till ett rikt församlingsliv

Är du prästvigd och vill bli en del av ett pastorat där kultur och musik står i fokus? Då har vi det perfekta uppdraget för dig!

Vi har en stor variation på arbetsuppgifter. Utifrån dina gåvor och styrkor gör vi en översyn av hur uppgifterna mest gynnsamt ska fördelas.

Vi söker dig som har ett intresse för församlingsutveckling och välkomnar dig till vackra Sunne där naturen ligger alldeles runt hörnet och där det finns ett aktivt kulturliv som engagerar människor i och utanför pastoratet.

 

Sunne pastorat - det lilla pastoratet med närheten till allt

Sunne pastorat är beläget i natursköna Sunne kommun, en kommun med hög kyrklighet och närheten till det mesta. Sunne pastorat består av fyra församlingar: Gräsmark, Sunne, Västra Ämtervik och Östra Ämtervik, samtliga med vackra, nyrenoverade kyrkor och fräscha församlingshem - allt för att skapa den ultimata arbetsmiljön för våra medarbetare.

 

Här möter naturen kulturen

Som boende i Sunne pastorat har du naturen alldeles runt hörnet, samtidigt som det finns ett rikt kulturliv inne i tätorten. I normala fall arrangeras varje år en rad olika evenemang i samarbete med Sunne kommun. I augusti arrangeras Kulturveckan som avslutas med en stor högtidsgudstjänst i Selma Lagerlöfs kyrka. Församlingarnas olika konserter är alltid mycket popyulära och inte minst våra Gospel Nights på fredagar där det bjuds på sång musik och såklart tacos!

I pastoratet har genom åren många författare, konstnärer och musiker som Göran Tunström, Lars Andersson, Karin och Marc Broos, Lars Lerin, Bengt Berg, Göran Samuelsson m fl verkat och gör än idag! Kulturlivet sträcker sig ända bak till tiden då Selma Lagerlöf, som föddes på Mårbacka, skrev sina omtyckta romaner. Lagerlöfs familjegrav ligger på kyrkogården intoll Östra Ämterviks kyrka och är idag, tillsammans medMårbacka Minnesgård, ett attraktivt turistmål flör besökare såväl nationellt som internationellt.

Vi hjälper gärna dig, som kan tänka dig att flytta för att bli en del av vår församling, att hitta en lämplig bostad. Tar du med dig hela familjen finns det skolor och goda arbetsmöjligheter för din partner i närområdet med sjukhus, vårdcentraler, butiker och Tetra Paks fabrik.

 

Ett församlingsliv där vi trivs tillsammans!

Vi välkomnar dig till ett fint arbetslag där samarbete över församlingsgränserna står i fokus. Det betyder att du får över 60 kollegor som tillsammans arbetar för att bibehålla kulturlivet och förankringen med lokalsamhället.

I arbetet ingår, förutom sedvanliga prästuppgifter som gudstjänster och konfirmandarbete, att vara med och prägla våra kulturevenemang, körer och övriga verksamheter. Du kommer att arbeta brett med människor i alla åldrar och olika bakgrund.

 

Är du den präst vi letar efter?

Nu letar vi efter dig som är prästvigd och behörig att utöva ämbetet som präst i Svenska kyrkan. Förutom att du är van att arbeta brett med arbetsuppgifter som ingår i prästyrket ser vi gärna att du är en ödmjuk och lyhörd lagspelare med stort engagemang för att fortsätta att utveckla vårt kulturliv! Allt detta med målsättningen att skapa en miljö där människor får möta varandra och möte Gud.

 

Kontakt

Kh. Hans-Viktor Krolovitsch
E-post: hans-viktor.krolovitsch@svenskakyrkan.se
Telefon: 0565-688811
Sunne pastorat, Kyrkogatan 3, 686 23 Sunne