Ytterhögern, demokratin och Svenska kyrkan

Interaktiv digital utbildning: En utbildningsserie i fyra delar om hur bland annat Svenska kyrkan kan påverkas och utmanas av högerextremistiska organisationer. Utbildningen ger ökad kunskap och förståelse. Den syftar också till att stärka förmågan att agera i linje med en värdegrund som värnar människovärdet.

Utbildningen ”Ytterhögern, demokratin och Svenska kyrkan” har tagits fram av stiftelsen Expo och ges tillsammans med Svenska kyrkan och studieförbundet Sensus.
 
Den innehåller elva filmavsnitt, samtalsfrågor samt tips på fördjupning. Sammanlagd filmtid är cirka två och en halv timme. Tid för samtal och reflektion avgörs av utbildningsgivaren. Utbildningen kan göras för grupper, i arbetslag och i samband med föreläsningar. 

En översikt och handledning för utbildningen finns här. (pdf) 

För att ta del av utbildningen behöver du ha ett konto i utbildningsplattformen Learnify. Det skapar du första gången du ska gå in i utbildningen. Direkt när du skapat ditt konto får du en länk till utbildningen i Learnify. Ett tips är att  sedan spara den sidan som en genväg i webbläsaren.

Instruktion för hur du skapar ett konto i Learnify finns här. Detta är också vägen till att komam vidare in i utbildningen (pdf)  

Här hittar du utbildningen.