Foto: Per Nilsson

Pärlstigen i Hoverberg

Frälsarkransen kom till när en nyligen pensionerad svensk biskop tvingades till ett ofrivilligt uppehåll på en resa i den grekiska övärlden. Under några dagar när en storm hindrade båtar att lägga till på ön, föddes idén till ett radband, ett redskap för stillhet, bön och reflektion. 

Frälsarkransen rymmer hela livet, det allmängiltigt mänskliga utifrån en kristen livsförståelse där centrum är korset och dopets pågående förnyelse.

Frälsarkransen finns till för den som behöver den. Pröva den. Fyll den med din mening. Använd den med qr-kodernas digitala hjälpmedel eller utan.

På Verbums hemsida finns mer att läsa och där finns Martin Lönnebos egen vägledning till pärlorna att lyssna till. Lyssna här

KG Lindblad har skapat pärlstigens 15 smidesinstallationer. Pärlstigen i Hoverberg följer strandlinjen längs viken vid Storsjöns södra spets. Förutom den rikt varierande jämtländska floran och kyrkogårdens växter och träd rymmer stigen ett antal planteringar. Många  av växterna där har en betydelse, biblisk eller kyrklig, ur en mångtusenårig historia. Växterna gör pärlstigen till en stig i ständig utveckling.