Vi söker församlingspräst

Skepplanda-Hålanda

Arbetsledande komminister på 100% till Skepplanda-Hålanda församling

Vi söker en församlingspräst med hjärta för Jesus och människor.

Vi söker dig som vill finnas med där livet händer, under både ljusa och mörka dagar. Du vill både leda mässan, där präster gått före dig sedan medeltiden, samtidigt som du vill hjälpa till att trampa upp nya stigar tillsammans med den som aldrig firat gudstjänst. Vi tror också att du är modig och tillsammans med ditt arbetslag vågar testa nya saker, samtidigt som du värdesätter både lokala traditioner och kyrkans stora tradition.

Som arbetsledande komminister har du ansvar för församlingsverksamheten i den ena av våra två församlingar, Skepplanda-Hålanda. Du har personalansvar för en diakon, en församlingsassistent samt två musiker. Du ingår i pastoratets ledningsgrupp och är en av tre präster i pastoratet.

Skepplanda pastorat ligger nästan mitt emellan Göteborg och Trollhättan. Här finns många engagerade ideella och förtroendevalda medarbetare och drygt 20 anställda medarbetare som brinner för sitt arbete. I pastoratet firas tre till fyra gudstjänster varje söndag. Här finns bibelstudier och bönegrupper. Här finns ett stort barn- och ungdomsarbete. Här bedrivs en hel del öppen verksamhet och här träffas flera körer varje vecka.

Körkort och tillgång till bil är en förutsättning för anställning.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Ansökan inklusive CV och personligt brev sänds till skepplanda.pastorat@svenskakyrkan.se 

Intervjuer sker löpande.