I flyktinglägret Vàmosszabadi i Ungern arbetar Svenska kyrkans partner bland annat med psykosociala aktiviteter för barn.

Foto: Therése Naomi Jonsson/IKON

Skapad:2015-09-22 09:49:00

Allt fler människor från krigs- och konfliktdrabbade områden flyr nu till Europa. Svenska kyrkan har en kompetens i att stödja människor i krissituationer, att skapa goda gemenskaper och meningsfulla aktiviteter, och har ett särskilt fokus på barns och kvinnors rättigheter.

Läs mer om Svenska kyrkans arbete för människor på flykt >>

 

Jonas Hassen Khemiri om sin bok "Allt jag inte minns"

Årets Augustpris i den skönlitterära kategorin gick till Jonas Hassen Khemiri. Under höstens bokmässa gästade han Svenska kyrkans scen för att samtala om sin bok "Allt jag inte minns". Se samtalet här (19 min).

 

Se Förvaret i SVT Play

Shaon Chakraborty, Anna Persson och Anna Weitz fick 2013 Svenska kyrkans kulturstipendium för sin film Förvaret. Det är en dokumentär skildring inifrån Migrationsverkets låsta förvar. Här befinner sig de som inte fått stanna i Sverige i väntan på tvångsavvisning. Förvaret visades på bio i våras och går nu att se i SVT Play.

Till SVT Play >>

Läs mer om filmen >>

Foto: Josefin Casteryd

Skapad:2011-12-19 10:50:00

En del församlingar och stift kan ge tillfällig ekonomisk hjälp till privatpersoner. Oftast gäller det för hela året, men i en del fall endast inför jul och sommar. Pengarna kommer till exempel från fonder, stiftelser eller kollekter.

Läs mer om stödet från församlingar >>

Foto: Annika Gustafsson

Skapad:2008-04-23 16:00:00

Ska du resa till USA, Thailand, Grekland eller kanske Kina? Svenska kyrkans församlingar finns för dig på många platser runt om i världen.

Här hittar du länkar till alla församlingar utanför Sverige>>

 

 

 

Skapad: 2015-01-20 10:56:00

Är du nyfiken på kyrko-byggnaderna och allt de innehåller av kristen tro, historia, arkitektur, konst och hantverk? @kulturarvet bjuder på bilder och berättelser från det kyrkliga kulturarvet. Ett kulturarv som tillhör oss alla och som Svenska kyrkan förvaltar.

Till @kulturarvet>>

 

 

Skapad: 2012-05-16 12:10:00

Med Svenska kyrkans app Kyrkguiden hittar du enkelt den kyrka du söker, och kan se vilka aktiviteter som erbjuds.

Läs mer och ladda ned Kyrkguiden >>
Skapad:2014-12-16 12:05:00

När börjar öppna förskolan och vilka gudstjänster finns det att välja på nära mig? Ta en titt i Svenska kyrkans gemensamma kalender för att få svar. Välkommen!

Till kalendern >>
Laddar

 

Skapad:2013-08-29 10:52:00

Har du koll på kyrkobyggnadens olika delar och vilka personer du oftast möter där? Om inte klicka dig runt i bilden och lär dig mer.

Till illustrationen

//