Fångad av flykten

Foto: GIFF

"Jag såg mig själv i henne. Hon var ensam, hon hade så tydligt ont och det fanns ingen där med henne. Jag vet ju hur det känns, hur det är. Under en av alla de förflyttningar som jag och min familj gjorde så kom jag bort från dem och var tvungen att klara mig själv", berättar Hogir Hirori om sitt möte med Soad i filmen Flickan som räddade mitt liv.

Läs hela intervjun med filmskaparen som nyligen mottog Svenska kyrkans filmpris för sin skildring från irakiska Kurdistan >>

I flyktinglägret Vàmosszabadi i Ungern arbetar Svenska kyrkans partner bland annat med psykosociala aktiviteter för barn.

Foto: Therése Naomi Jonsson/IKON

Skapad:2015-09-22 09:49:00

Allt fler människor från krigs- och konfliktdrabbade områden flyr nu till Europa. Svenska kyrkan stöder människor i krissituationer. Vi skapar goda gemenskaper och meningsfulla aktivitete och har ett särskilt fokus på barns och kvinnors rättigheter.

Läs mer om Svenska kyrkans arbete för människor på flykt >>

Se Förvaret i SVT Play

Shaon Chakraborty, Anna Persson och Anna Weitz fick 2013 Svenska kyrkans kulturstipendium för sin film Förvaret. Det är en dokumentär skildring inifrån Migrationsverkets låsta förvar. Här befinner sig de som inte fått stanna i Sverige i väntan på tvångsavvisning. Förvaret visades på bio i våras och går nu att se i SVT Play.

Till SVT Play >>

Läs mer om filmen >>

 

Vill du jobba hos oss? 

Just nu håller Svenska kyrkan i utlandet på att rekrytera medarbetare. Här berättar utlandschefen Anders Bergkvist om hur arbetet ser ut. (2 min: 20 sek) 

 

Foto: Josefin Casteryd

Skapad:2011-12-19 10:50:00

Du kan ibland få tillfällig ekonomisk hjälp från din församling. Svenska kyrkan har också några stiftelser och fonder du kan söka hjälp ifrån

Läs mer om stödet från församlingar >>

Foto: Annika Gustafsson

Skapad:2008-04-23 16:00:00

Ska du resa till USA, Thailand, Grekland eller kanske Kina? Svenska kyrkans församlingar finns för dig på många platser runt om i världen.

Här hittar du länkar till alla församlingar utanför Sverige>>

 

 

 

Skapad: 2015-01-20 10:56:00

Är du nyfiken på kyrko-byggnaderna och allt de innehåller av kristen tro, historia, arkitektur, konst och hantverk? @kulturarvet bjuder på bilder och berättelser från det kyrkliga kulturarvet. Ett kulturarv som tillhör oss alla och som Svenska kyrkan förvaltar.

Till @kulturarvet>>

 

 

Skapad: 2012-05-16 12:10:00

Med Svenska kyrkans app Kyrkguiden hittar du enkelt den kyrka du söker, och kan se vilka aktiviteter som erbjuds.

Läs mer och ladda ned Kyrkguiden >>
Skapad:2014-12-16 12:05:00

När börjar öppna förskolan och vilka gudstjänster finns det att välja på nära mig? Ta en titt i Svenska kyrkans gemensamma kalender för att få svar. Välkommen!

Till kalendern >>
Laddar

 

Skapad:2013-08-29 10:52:00

Har du koll på kyrkobyggnadens olika delar och vilka personer du oftast möter där? Om inte klicka dig runt i bilden och lär dig mer.

Till illustrationen

//