Material om klimat, hunger och rättvisa

Klimatförändringarna riskerar att göra det svårare att odla mat. Länder som minst bidragit till problemen drabbas värst. Därför är klimatet en global rättvisefråga. Svenska kyrkan hjälper bönder att klara klimatomställningen. På bilden Woloro Habebe i Etiopien.

Klimatförändringarna riskerar att göra det svårare att odla mat. Länder som minst bidragit till problemen drabbas värst. Därför är klimatet en global rättvisefråga. Svenska kyrkan hjälper bönder att klara klimatomställningen. På bilden Woloro Habebe i Etiopien. Foto: Magnus Aronson/IKON

Här kan du ladda ned och läsa mer om klimatförändringarna, vad de kan leda till och varför Svenska kyrkan ser klimatfrågan som en global rättvisefråga.

Pedagogiska material

 

 

 

 

 

 

Foto: Alex & Martin /IKON

Skapad:2013-02-28 10:40:00

Har du frågor eller synpunkter på arbetet? Vill du höja ditt månadsgivande? Vill du få information via e-post eller kanske information om ett särskilt projekt? Du funderar kanske på att ge bort en hyllningsgåva eller en minnesgåva? I alla frågor är du varmt välkommen att kontakta Givarservice så hjälper vi dig.

Läs vanliga frågor och svar och kontakta Givarservice >>

Foto: Magnus Aronson/IKON

Skapad:2011-02-28 15:45:00

Klimatfrågan är den största utmaningen som mänskligheten någonsin stått inför. Det globala klimatavtalet i Paris inger hopp. Nu fortsätter arbetet för en hållbar utveckling.

Läs mer om Svenska kyrkans arbete för en hållbar utveckling >>


Foto: Magnus Aronson/IKON

Världens kurs om internationella frågor

Skapad: 2010-06-30 00:00:00
  • Världens kurs är ett material för folkbildning om rättvisefrågor utgivet av Svenska kyrkan, Svenska Kyrkans Unga och Sensus.
  • Diskutera, fundera och lär mer om globala frågor med Världens kurs.
  • Världens kurs kan användas till studiecirklar, i församlingar, skolor eller av enskilda. Det innehåller både fakta, filmer och tips på pedagogiska övningar.
  • Läs mer om Världens kurs här >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//