Våra syföreningar

Gillar du också handarbete? Vi har syföreningar i Skog, Mo och Ljusne församlingar. Nytt för i år är vårt stickcafé i Söderala!

Att skapa tillsammans med andra är kreativt – och roligt. Vad skulle kyrkans liv vara utan syföreningarna. Tänk alla stygn som sytts, alla trasor som vävts in, alla maskor - aviga och räta - som stickats under åren av syföreningar inom kyrkans verksamhet.


Ljusne syförening möter vi i Kyrksalen onsdagar kl 13 jämna veckor. 
Mo syföreningen träffas i Mo kyrka måndagar jämna veckor. Uppehåll tillsvidare.

All denna idoga handarbetsiver utmynnar försäljningar och ger pengar som sedan skickas till behövande över hela världen.

Dagsyföreningen i Skog ses i S:t Staffans hus onsdagar kl 12 jämna veckor. 
Dagsyföreningen i Skog  syr och stickar babypaket till Röda Korset och till ett sjukhus i Riga. Paketen går till en avdelning där mindre bemedlade mödrar föder sina barn. Om de inte får ett babypaket har de ofta inget att sätta på sina små.

Alla dessa syföreningsdamer syr, stickar, virkar, fikar, pratar och umgås. Många stora och små problem dryftas och tas om hand medan händerna sköter sitt. 

Vill du ha kontakt med någon av våra syföreningar kan du kontakta oss på pastorsexpeditionen så förmedlar vi din önskan.

 

Stickcafé

Tycker du om att handarbeta är vårt Stickcafé något för dig.

Vacker virkad spetssjal
Foto: AnnSofi Grubbström