Här kan du läsa om GDPR angående bokning, myndighetskontakt och gravrättsinnehavare.
Begravning
Vid begravningsgudstjänsten får du möjlighet att ta avsked av den döde, tacka för det den betytt för dig och överlämna personen i Guds händer.
Till dig som sörjer
Har du har förlorat en familjemedlem eller vän under coronapandemin? Medarbetare i Svenska kyrkan kan stötta dig i sorgen. Och vi kan hjälpa dig att hitta alternativa lösningar inför begravningen.
När någon dör
Vem tar hand om kroppen när någon dör? Vilka räknas som närmast anhöriga och vad ska de göra? Här kan du läsa om vad som ska göras när någon dör, och av vem.
Planera en kyrklig begravning
På den här sidan berättar vi steg för steg om hur du kan vara med och planera för begravningsgudstjänsten – och om det som händer före och efter den.
Bårtäcke
Om du inte önskar smycka kistan med blommor kan du istället låna ett bårtäcke från församlingen.
Begravningsgudstjänsten
I begravningsgudstjänsten skapar psalmerna, musiken och orden gemenskap och delaktighet i gudstjänsten. Här hittar du några exempel. Inför begravningsgudstjänsten kan präst och musiker ge ytterligare förslag.
Vett och etikett vid en begravning
Som gäst har du kommit till begravningen för att visa din sorg och respekt för den döda. Tänk på att ta hänsyn till den dödas och de anhörigas önskemål.
Önskemål om min begravning
Hur vill du att din egen begravning ska se ut, den dag det är dags? Skriv gärna ner dina önskemål eller berätta om dem för någon.
Själavård och samtal
När livet är svårt kan du behöva prata med någon. Hör av dig till Svenska kyrkan när du vill prata med en präst eller en diakon. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan, och det kostar ingenting. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation.
Samtalsgrupp om sorg
Har du mist någon som stod dig nära?
Välj grav och gravplats
Jordbegravning eller kremering? Egen grav eller aska som sprids? Om en avliden person inte har lämnat några önskemål efter sig, får de anhöriga välja en bra lösning.
Att ansvara för en grav
En person som var folkbokförd i Sverige innan den avled, har rätt att få begravas på en av våra allmänna begravningsplatser.
Karta kyrkogård
Eds församling har gjort en ny, digital, inmätning av kyrkogården som i en framtid kommer att ligga till grund för en sammankoppling med befintlig gravbok. Vi har därför möjlighet att här lägga ut en översiktsbild över hur kyrkogården ser ut och var både utnyttjade och outnyttjade gravar är belägna.
GDPR
Så behandlar Svenska kyrkan Eds församling personuppgifter