Nyhetsbrev från Villberga församling 20 maj

I mycket små delar kan den här sommaren bli den bästa!

Så skrev jag som en sommarhälsning till mina vänner på Facebook juni 2012. Familjen hade nyligen utökats med barn nr 3 så jag visste att det inte skulle bli så mycket lugn och ro. Men tiden har gått. 

Foto: IStock

Mina möjligheter att göra sådant jag själv tycker om på sommaren är större nu. Nu hinner jag ibland sitta med en kaffekopp i lövskuggan, eller ta en riktigt lång promenad.

Men hur mycket livet än förändras får man aldrig den där perfekta sommaren, så där som den är på film. Och jag har nog försonats med den tanken. Det blir som det blir och det är som det är. Med lagom förväntningar på vädret och orken ökar chansen att jag blir nöjd. Så även i år tänker jag:

I mycket små delar kan den här sommaren bli den bästa!

Hälsningar, Katarina von Otter, präst

Vi tipsar om kommande program

Söndag 2/6

Kl 11: Gudstjänst i Hacksta kyrka med Britt Thurfjell och Mari Lindskog. Enkelt kyrkkaffe efteråt.

Kl 18: Sommarkonsert i Litslena kyrka ”I denna ljuva sommartid” Medverkande: Villbergakören under ledning av Mari Lindskog och solist Staffan Arvidsson, violin. Fri entré

Torsdag 6/6

Kl 11-15: Nationaldagsfirande i Anna Lindhs park i Grillby. Barnkören och Villbergakören sjunger, och Katarina von Otter håller tal. Arrangeras av Villberga hembygdsförening.

Söndag 9/6

Kl 11: Mässa i Härkeberga kyrka med Cathrine Nordqvist och Mari Lindskog. Enkelt kyrkkaffe efteråt.

Söndag 16/6

Kl 11: Friluftsgudstjänst i trädgården vid Villberga prästgård. Det finns stolar, men medtag gärna en kaffekorg. Vid dåligt väder är vi i Villberga kyrka. Britt Thurfjell och Eva Siljedahl Ankartun.

Torsdag 20/6

Kl 08.30: Morgonmässa i Villberga kyrka.

Söndag 23/6

Kl 12: Friluftsgudstjänst vid kaplansgården i Härkeberga med Cathrine Nordqvist och musiker ur Trögds spelmanslag. Ta gärna med en kaffekorg. Observera tiden! Spelmanstämman börjar efter gudstjänsten.

Onsdag 26/6

Kyrksafari, se särskild annons.

Söndag 30/6

Kl 11: Friluftsgudstjänst vid Löts kyrka. Medtag något att sitta på och gärna en kaffekorg. Vid dåligt väder är vi inne i kyrkan. Cathrine Nordqvist och Eva Siljedahl Ankartun.

Kl 18: Musikrundan i Litslena kyrka: “Från Wien till Skandinavien”, med Daniel Beskow, piano. Musik av W.A.Mozart, L.v. Beethoven, Wilhelm Stenhammar, Jean Sibelius, Wilhelm Peterson-Berger och Edvard Grieg. Fri entré.

Onsdag 3/7

Kl 18: Grillkväll i Villberga prästgård: Musikquiz. Per Lisberger sjunger välkända låtar och ställer kluriga frågor. Vid dåligt väder är vi inomhus. Grillad korv, och kaffe med kaka 50 kr.

Söndag 7/7

Kl 11: Friluftsgudstjänst vid Hagslätta brygga, Hacksta. Medtag något att sitta på och gärna en kaffekorg och badkläder! Vid dåligt väder är vi i Hacksta kyrka. Lekmannaledd gudstjänst med Lena Westberg vid pianot.                                                                                                                                
Kl 18: Musikrundan i Villberga kyrka: "I vår Herres hage" Under en musikalisk vandring i Guds Skapelse möter vi bl a von Kochs talgoxe, Schuberts forell, Saint-Saëns svan och Rimskij-Korsakovs flyende humla.  Medverkande: Patrik Ahlberg, flöjt och Nicole Johansson, piano och orgel. Fri entré

Onsdag 10/7

Kl 18: Grillkväll i Villberga prästgård ”Alice Tegnér - en viskonstnär i ord och ton” med Hanna Bendz. Vid dåligt väder är vi inomhus. Grillad korv, och kaffe med kaka 50 kr.

Söndag 14/7

Kl 11: Friluftsgudstjänst vid Gustavs stuga i Litslena.Medtag något att sitta på och gärna en kaffekorg. Vid dåligt väder är vi inne i Gustavs stuga. Charlotte Frycklund och Smilla Bjurbo  
Kl 18: Musikrundan i Husby-Sjutolfts kyrka: ”Dagar av vindar och sol” med Trio Bendz som bjuder på ett blandat sommarprogram för sång, cello, och piano.

Onsdag 17/7

Kl 18: Grillkväll i Villberga prästgård: ”Rädd eller förberedd?” Mattias Thurfjell berättar om enkla saker du kan göra för att vara förberedd hemma i en kris. Vid dåligt väder är vi inomhus. Grillad korv, och kaffe med kaka 50 kr.

Söndag 21/7

Kl 11: Friluftsgudstjänst vid Husby-Sjutolfts kyrka. Medtag något att sitta på och gärna en kaffekorg. Vid dåligt väder är vi inne i kyrkan. Katarina von Otter och Lena Westberg       

Onsdag 24/7

Kl 18: Grillkväll i Villberga prästgård ”Bellman: Hans liv, hans diktning och samtid” Carl Håkan Essmar sjunger och berättar. Vid dåligt väder är vi inomhus. Grillad korv, och kaffe med kaka 50 kr.

Söndag 28/7

Kl 11: Friluftsgudstjänst vid Löts kyrka. Medtag något att sitta på och gärna en kaffekorg. Vid dåligt väder är vi inne i kyrkan. Linnéa Hemgård och Mari Lindskog.            

Onsdag 31/7

Kl 18: Grillkväll i Villberga prästgård ”Vad vill altarskåpet i Villberga kyrka säga?” Jessica Fröberg, expert på medeltida konst, berättar om kyrkans ovanliga och vackra altarskåp. Föredraget är i kyrkan. Vid dåligt väder är hela kvällen inomhus. Grillad korv, och kaffe med kaka 50 kr.

Söndag 4/8

Kl 11: Friluftsgudstjänst i Ekolsund, Husby-Sjutolft. 
”Lustgården - en nådens gåva” Välkommen till friluftsgudstjänst i vår äppelträdgård, samling vid Ladan Hammarsudd.  Koordinater 59.61368, 17.36972. Vid regn inne i Ladan. Ta gärna med en kaffekorg. Gunnar Julin, musiker och Lena Walderfelt, präst Hund i koppel är välkommen med. Parkering under  järnvägsbron på Sjövägen.

Kl 18: Musikrundan i Löts kyrka: På musikaliskt sommaräventyr med Gunnar & Gunnar. Operasångare Gunnar Lundberg och Director musices Gunnar Julin: Sång, orgel, piano & dragspel. Fri entré.

Söndag 11-aug                          

Kl 11: Friluftsgudstjänst hos Ann-Mari Bodin, Biblioteksgatan 3 i Grillby. Det finns både stolar och fika. Vid dåligt väder är vi i Villberga kyrka. Katarina von Otter och Mari Lindskog

Kl 18: Musikrundan i Hacksta kyrka: ”Fields of gold” Claudia Frans sjunger gamla godingar från det 20:e århundradet. Fri entré.

Söndag 18/8

Kl 11: Mässa i Hacksta kyrka. Enkelt kyrkkaffe efteråt. Cathrine Nordqvist och Eva Siljedahl Ankartun.

Kl 18: Musikrundan i Härkeberga kyrka "Här är gudagott att vara" Blandade körkarameller med Villbergakvartetten. Fri entré

Söndag 25/8

Kl 11: Mässa i Villberga kyrka. Enkelt kyrkkaffe efteråt. Cathrine Nordqvist.

Kl 16: Gudstjänst i Husby-Sjutolfts kyrka. Cathrine Nordqvist.

Sommarprogram 2024

Öppna kyrkor, sommarmusik och andra evenemang under juni, juli och augusti.

Händer i veckan

Här kan du läsa om vad som händer i Enköpings pastorat den närmaste tiden: gudstjänster, träffar och musik.

En liten asfalterad väg går genom sommarlandskapet.

Kyrktaxi

Kyrktaxi erbjuds församlingsbor för resor till söndagsgudstjänst i Enköpings pastorat. Bokas senast fredag kl 18. Kan avbokas fram till en timme innan avfärd.

Nyhetsbrev

Enköpings pastorat skickar ut ett nyhetsbrev med information från församlingar och kyrkogårdsförvaltning. Du kan prenumerera på brevet, som då skickas till dig per e-post.

Kontakt Villberga

Här hittar du kontaktuppgifter till medarbetare i Villberga församling samt information om verksamheten.