Sista veckan i fastan kallas för Stilla veckan. En del kallar den också för passionsveckan.
Under Stilla veckan hålls andakter och gudstjänster som berättar om vad som hände under de sista dagarna i Jesus liv. Det är ett drama som brukar kallas passionsdramat och gudstjänsterna kallas passionsgudstjänster.

Musik i Stilla veckan 14 - 16 april
Välkommen till musik i Stilla veckan. Under måndagen, tisdagen och onsdagen i Stilla veckan läses passionsberättelsen ur Markusevangeliet i samband med musiken.
Bach i Passionstid
Måndag 14 april 19–19.50, Stora Kopparbergs kyrka
Elever vid Musikkonservatoriet, Falun spelar kammarmusik av Johann Sebastian Bach i olika ensembler.
Det är i år 340 år sedan Bach föddes och än i dag är hans verk bland de mest älskade. De präglas av en djup förståelse för musikalisk struktur och andlig dimension i kantater, oratorier, konserter, orgelmusik och kammarmusik. Några av dessa kammarmusikaliska verk får vi lyssna till i stilla veckans första musik, varvat med passionsberättelsen som handlar om de sista dagarna i Jesu liv.
Präst Sara Hillert, musiker Anna Kjellin
Pergolesis Stabat Mater
Tisdag 15 april 19–19.50, Stora Kopparbergs kyrka
Falu ungdomskör
Per Walfridsson Ohls, orgel
Anna Kjellin, dirigent
Stabat mater, en hymn från 1200-talet som tonsatts många gånger av tidens främsta kompositörer. Trots sin ålder ter den sig ändå nutida. Den visar på ett delvis nytt tankesätt: den för fram Jesu Moder och placerar henne centralt vid de omvälvande händelserna den första Långfredagen. Den binder samman hela Jesu liv i det att Maria görs lika närvarande vid korset, som hon var i stallet. Denna tonsättning av Stabat mater gjorde Pergolesi världsberömd.
Präst Anna Hartwig.
Orgelmusik i Passionstid
Onsdag 16 april 19–19.50, Stora Kopparbergs kyrka
Amelia Sillén
Linus Saras
Oscar Halkonen
Viktoria Bergqvist
Denna Dymmelonsdag spelar unga organister från Musikkonservatoriet Falun passionsmusik på kyrkans båda orglar.
Präst Anna Frydenberg, musiker Anna Kjellin.