MALMÖ

Kyrkofullmäktiges protokoll 2023-12-15

Plats: S:t Mikaels kyrka, Orkestergatan 5, 215 85 Malmö **Tid:** 17.00 – 18.01

<u>Deltagare</u>

Ledamöter och ersättare Enligt bifogad närvarolista, se <u>bilaga 1</u>.

Kyrkoherden Gunilla Hallonsten, kyrkoherde

Övriga Camilla Berkesten Hägglund, KPMG Peter Nilsson, KPMG Mattias Olsson, protokollförare Torgny Werger, konsult

Underskrifter: §§ 59 - 66 Digitalt, se sista sidan.

Meddelande om att protokollet justerats 2023-12- finns anslaget på pastoratets anslagstavla, betygar på tjänstens vägnar

Underskrift

Mattias Olsson Protokollförare Sida 1

MALMÖ

Kyrkofullmäktiges protokoll 2023-12-15

§ 59 Sammanträdet öppnas

Ordföranden hälsar välkomnar och förklarar sammanträdet öppnat.

Kort information ges kring den efterföljande julmiddagen samt att en andakt kommer att hållas efter aktuellt möte.

§ 60 Upprop

Protokollföraren förrättar upprop; se närvarolistan, bilaga 1.

Kyrkofullmäktiges beslut

Kyrkofullmäktige beslutar att fastställa uppropet.

§ 61 Godkännande av dagordning

Förslag till dagordning godkänns efter vissa justeringar.

§ 62 Fråga om mötet behörigen utlyst

Kyrkofullmäktiges beslut

Kyrkofullmäktige beslutar att mötet behörigen utlysts.



MALMÖ

Kyrkofullmäktiges protokoll 2023-12-15

Ordförande pålyser ärendet och lämnar ordet till Carina Nilsson som föredrar det.

Av kyrkorådets protokoll från den 4 december 2023 § 214 framgår bl.a. att kyrkorådet efter viss revidering av KPMG:s beslutsunderlag beslutade att godkänna det som underlag för att skickas ut till kyrkofullmäktiges ledamöter inför dagens möte.

Carina Nilsson informerar om att det finns en sjunde bilaga som tillkommit och var den går att hitta. Hon introducerar ärendet kortfattat och tidsplanen för genomförandet för att sedan lämna över till Camilla Berkesten Hägglund och Peter Nilsson från KPMG.

Camilla Berkesten Hägglund och Peter Nilsson redogör kortfattat för innehållet i beslutsunderlag daterad den 6 december 2023 samt den nytillkomna bilagan. Efter detta svarar de tillsammans med kyrkoherden på frågor från kyrkofullmäktiges ledamöter och ersättare. Frågedelen modereras av Carina Nilsson.

Kyrkofullmäktiges beslut

Kyrkofullmäktige beslutar att tacka för informationen.

Sida 3



MALMÖ

Kyrkofullmäktiges protokoll 2023-12-15

§ 64 Val av protokollförare

Mattias Olsson har sedan tidigare ombetts att föra penna vid dagens möte.

Ordförande ställer proposition på om kyrkofullmäktige kan utse Mattias Olsson till att skriva protokollet till dagens sammanträde.

Kyrkofullmäktiges beslut

Kyrkofullmäktige beslutar att utse Mattias Olsson att vara protokollförare över dagens sammanträde.

§ 65 Val av justeringspersoner

Mats Tängermark och Lisbeth Persson Ekström har inför mötet särskilt vidtalats om möjligheten att de kan komma att utses som justeringspersoner.

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll utses Mats Tängermark och Lisbeth Persson Ekström. Justeringen sker digitalt.

§ 66 Sammanträdet avslutas

Ordförande informerar om att det efter aktuellt sammanträde, och ett kortare mingel, kommer att hållas en andakt, varefter han förklarar sammanträdet avslutat.



Verifikat

Transaktion 09222115557507530860

Dokument

HuvuddokumentBilaga 14 sidor5 sidorStartades 2023-12-28 08:05:17 CET (+0100) av MattiasSammanfogad med huvuddokumentetOlsson (MO1)Bifogad av Mattias Olsson (MO1)Färdigställt 2023-12-29 11:54:48 CET (+0100)Sammanfogad med huvuddokumentet	4 sidor Startades 2023-12-28 08:05:17 CET (+0100) av Mattias Olsson (MO1)	5 sidor Sammanfogad med huvuddokumentet
--	---	--

Initierare

Mattias Olsson (MO1) Svenska kyrkan Malmö
Org. nr 252003-1051
mattias.olsson@svenskakyrkan.se
+46763082592

Signerare

Claes Block (CB)	Lisbeth Persson Ekström (LPE)
claes.block@svenskakyrkan.se	Lisbeth.PerssonEkstrom@svenskakyrkan.se
+46733857444	+46705773137
Signerade 2023-12-28 12:53:56 CET (+0100)	Signerade 2023-12-28 20:53:53 CET (+0100)
Mats Tängermark (MT)	Mattias Olsson (MO2)
mats.tangermark@hylliepark.se	Mattias.Olsson@svenskakyrkan.se
+46704744696	+46763082592
Signerade 2023-12-29 11:54:48 CET (+0100)	Signerade 2023-12-28 08:08:59 CET (+0100)

Detta verifikat är utfärdat av Scrive. Information i kursiv stil är säkert verifierad av Scrive. Se de dolda bilagorna för mer information/bevis om detta dokument. Använd en PDF-läsare som t ex Adobe Reader som kan visa dolda bilagor för att se bilagorna. Observera att om dokumentet skrivs ut kan inte integriteten i papperskopian bevisas enligt nedan och att en vanlig papperutskrift saknar innehållet i de dolda bilagorna. Den digitala signaturen (elektroniska förseglingen) säkerställer att integriteten av detta dokument, inklusive de dolda bilagorna, kan bevisas matematiskt och oberoende av Scrive. För er bekvämlighet tillhandahåller Scrive även en tjänst för att kontrollera dokumentets integritet automatiskt på: https://scrive.com/verify





Kyrkofullmäktige 2022-2025 - närvarolista 2023-12-15

Arbetarpartiet - Socialdemokraterna (S)		
Stol	Ledamöter	Närvarande
1	Anna-Karin Bengtsdotter	-
2	Patrik Lindqvist	-
3	Helén Persson - Gruppledare	Ja
4	Claes Carlsson	Ja
5	Linda Attin	Ja
6	Per Schager	-
7	Carin Larsson	Ja, från § 63
8	Claes Block, ordförande	Ja
9	Marie Nielsén	Ja
10	Mats Tängermark	Ja
11	Anna Brandoné	Ja
12	Rolf Pålsson	Ja

Ersättare (S)	Närvarande	Ersätter stol
Carina Nilsson	Ja	1
Maria Haglund-Börjesson	-	-
Helene Granvik	Ja	2
Alexander Tatidis	-	-
Ingrid Törnkvist	-	-

Bilaga 1

Borgerlig allians i Malmö pastorat (BOA)		
Stol	Ledamöter	Närvarande
13	Roland Hellborg	-
14	Marcus Romedahl	Ja
15	Roger Sidestam	_

Ersättare (BOA)	Närvarande	Ersätter stol
Kerstin Svenonius	Ja	13
Berit Sjövall	Ja	15

Centerpartiet (C)		
Stol	Ledamöter	Närvarande
16	Charlotte Bossen	-
17	Leif Aruhn-Solén	Ja
18	Anton Sauer	-

Ersättare (C)	Närvarande	Ersätter stol
Bengt Svensson	Ja	16
Marta Banstorp	Ja	18

Frimodig kyrka		
Stol	Ledamöter	Närvarande
19	Nathalie Bencic	-
20	Göran Malmberg	-

Ersättare (Frimodig kyrka)	Närvarande	Ersätter stol
Esbjörn Lantz	-	-
Erik van der Heeg	-	-

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan (POSK)		
Stol	Ledamöter	Närvarande
21	Ingrid Petersson - Gruppledare	Ja
22	Jo Halldin	-
23	Fredrik Hinton	Ja
24	Karin Rosenquist Andersson	Ja
25	Camilla Andersson	Ja
26	Krister Persson	Ja
27	Eva Lindén	Ja
28	Magnus Wittgren	Ja
29	Johan Christensson	-

Ersättare (POSK)	Närvarande	Ersätter stol
Kjell-Åke Svensson	-	-
Mariana Frick	Ja	22

Ann-Margret Ferragamo	-	-
Monica Lindfors	Ja	29
Alice Karjalainen	Ja	-

Sverigedemokraterna (SD)		
Stol	Ledamöter	Närvarande
30	Lisbeth Persson Ekström	Ja
31	Eva Hallén	Ja
32	Nichlas Holmgren Gellersten	Ja
33	Jenny Bengtsson	-
34	Stefan Greschner	-
35	Regina Harwigsson	Ja

Ersättare (SD)	Närvarande	Ersätter stol
Rolf Hansson	Ja	33
Anders Lejon	Ja	34
Reginald Scott	Ja	-

Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK)		
Stol	Ledamöter	Närvarande
36	Linda Sjöö	Ja
37	Per Håkansson	Ja
38	Lotti Ryberg Welander	-

39	Elisabet Holmstedt	Ja
40	Mats Högelius	Ja
41	John Cristiansson	Ja
42	Anders Lundberg	Ja
43	Maria Öhrn	-
44	Karl-Kristoffer Johnsson	Ja, från § 63
45	Cecilia Arvidsson	-
46	Hans Welander	-
47	Vakant	

Ersättare (ViSK)	Närvarande	Ersätter stol

