Garvaregårdens historia
År 1950 fanns det ca 30.000 personer i Kalmar. 1970 var folkmängden nära 50.000 personer. Kalmar växte snabbt. Behovet av bostäder var stort. I den vevan började man därför bygga bostäder som en del i det nationella miljonprogrammet. I Lindsdal byggdes det villor, medan det på andra håll blev lägenheter.
Villorna blev många. Snart var Lindsdal en mycket stor förort till Kalmar. En s.k. ”sovstad” som var starkt avhängig av Kalmar. Men där det egentligen inte fanns något eget liv. Men det skulle snart komma att ändra sig!
Föreningar startade. Skolor byggdes. Lindsdal klarade sig mer och mer på egen hand. Tillslut hade Lindsdal blivit Sveriges största sovstad. Men långtifrån någon sovande stadsdel. Här växte det och livet blommade mot slutet av sjuttiotalet.
Från Kyrkans håll såg man detta. Och eftersom de kyrkliga företrädarna låg i framkant så insåg man att någonting måste göras. Men vad? Visst fanns både Förlösa och Kläckeberga kyrkor på rätt nära avstånd. Men avståndet var ändå stort – både geografiskt, men framförallt tankemässigt. Lindsdal var mer stad än landsbygd.