Foto: Mimmi Kilander

Gudstjänst

Välkommen att fira gudstjänst i Fresta.

Enkät - Hur kan vi utveckla gudstjänstlivet i Fresta?

Vi vill som församling tillsammans titta närmare på hur vi firar gudstjänst och hur vi vill ha det just här i Fresta. Samtidigt vet vi att vi upplever gudstjänsterna på väldigt olika sätt, beroende på vilka vi är, med olika ålder, bakgrund, kyrkvana osv. Kanske är det olika man är t ex körsångare, sörjande, är barnkörsförälder eller varje-vecka-besökare. För att komma åt vad som är en "god" gudstjänst, som ger en bra känsla och en vilja att komma tillbaka, vill vi nu ställa några frågor till dig.

Ditt svarsformulär tas emot av webbadministratören (Mimmi Kilander) och lämnas vidare till den som ansvarar för gudstjänstutveckling (Charlotta Damm). Om du vill svara "anonymt" så kan du ange det i kryssruta nedan. Webbadminstratören kan fortfarande se din epost-adress.

En person sitter i en soffa med sin dator i knät och följer en digital gudstjänst.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar sänder gudstjänster och andra evenemang på webben. I vår gemensamma kalender hittar du sändningarna. Du kan också se eller höra en del av våra gudstjänster via SVT eller Sveriges radio.

En kyrka full av besökare.

Olika former av gudstjänster

En gudstjänst är alltid offentlig och du som vill delta är välkommen, precis som den du är. Gudstjänsterna utformas på olika sätt och har olika namn.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.