Lyssna

Kyrkomusiker 100% på Frösön

Ta chansen och sök en tjänst där du har stor påverkan på utformningen.

Nu har du chansen! Vår kyrkomusiker Margita går i pension samtidigt som vi omorganiserar oss. Därför utlyser vi nu en musikertjänst där du har stor påverkan på utformningen.

 

Vi har dock några grundläggande önskemål och det är att du

  • har en gedigen kyrkomusikerutbildning, lägst C-nivå.
  • startar och leder en sakral kör på Frösön.
  • har stor erfarenhet av att ackompanjera körer och solister.
  • vill vara med och utveckla församlingens pilgrimsinriktning.
  • är en lagspelare och vill bistå vår organist med samordning och långtidsplanering i musikerteamet som, förutom organisten, består av en kantor, två körledare och en extra resurs med diakonal och musikalisk inriktning.


Det här är en bred tjänst där du har möjlighet att påverka mycket av innehållet. Självklart är det i grunden en kyrkomusikertjänst med allt vad det innebär av gudstjänster, kyrkliga handlingar med mera. Men utöver det kommer du, utifrån din kompetens, ha möjlighet att utveckla musikverksamhet i samråd med dina kollegor.

Tänkt tillträde: enligt överenskommelse i augusti/ september. 

Frösö, Sunne och Norderö församling

Vi har både stad och landsbygd inom våra gränser, och befinner oss dessutom bara ett stenkast från Östersund – endast en bro skiljer oss åt – och vi har många samarbeten med Östersunds församling som vi kommer att bilda nytt pastorat med från 1 januari 2027, tillsammans med Häggenås-Lit-Kyrkås församling. 
 
Vår församling har en tydlig pilgrimsprägel då Sankt Olavsleden passerar här. Sen några år tillbaka har vi utvecklat ett pilgrimscentrum uppe vid den välbesökta Frösö kyrka med sin vidunderligt vackra utsikt. Där finns information, utställning, café, enkelt boende med mera. Vi försöker också arbeta in pilgrimstemat i all vår verksamhet, året om. 
 
Under sommaren utökar vi verksamheten i Frösö kyrka med konserter och musikandakter, och vi har en årligt återkommande musikfestival – Frösö musikdagar.  
Kopplat till pilgrimstemat finns Pärlstigen och Sunne lägergård vid de natursköna omgivningarna vid Sunne kyrka; båda välbesökta och i ständig utveckling. Längs med Pärlstigen finns Pelarsalen, som är ett gudstjänstrum i naturen. Lägergården är välutrustad och vi försöker att använda oss av den så mycket vi kan i vår egen verksamhet, men vi hyr också ut till externa aktörer, varav många är skolor.  
 
Vi är närmare 30 medarbetare som jobbar för att vara en församling i tiden, men också med en blick i traditionen. Vi ser fram emot att få ytterligare en kollega som vill vandra med oss i nuet med historien som följeslagare mot framtiden. 

Ansökan

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi tillämpar provspelning i samband med intervjun. Detta kommer att ske den 29 april.

Vi vill ha din ansökan senast 13 april 2025, men vänta inte med att skicka in den – vår rekryteringsprocess sker löpande och alla som ansöker kommer att få en uppgift att skicka in digitalt. Ansökan skickas till froso.pastorat@svenskakyrkan.se. Skriv “Ansökan musiker” i ämnesraden.

Frågor?

Kontakta:

  • kyrkoherde Karolinn Strandberg, karolinn.strandberg@svenskakyrkan.se, 063-16 11 55
  • organist Martin Schiffer, martin.schiffer@svenskakyrkan.se, 063-16 11 70
  • facklig företrädare Anna Tirén, anna.tiren@svenskakyrkan.se, 063-14 03 26

Våra kyrkor och orglar

Frösö kyrka

På Frösö kyrkogård vilar förfäder från skilda tidsepoker ända tillbaka till förkristen tid. Frösöns "kändis" nr 1 - tonsättaren Wilhelm Peterson-Berger - har sin grav nära södra kyrkväggen. Här passerar Sankt Olavsleden och Sankt Olav finns också som skulptur i kyrkan. Nuvarande orgeln byggd 1951 av Marcussen & Son. Detaljer om orgeln på annan webbsida

Hornsbergskyrkan

Hornsbergskyrkan är Frösöns tätortskyrka” byggd 1966. Kyrkan är byggd i ett tegelhuskomplex som är att likna vid en (riddar-) borg, där kyrkan nästan ger intrycket av att vara ett kloster. Insidan av kyrkan är sparsamt utsmyckad med kala väggar men med mycket god akustik. Orgeln är byggd 1980 av Johannes Menzel. Detaljer om orgeln på en annan webbsida

Här finns också en flygel.

Sunne kyrka

Sunne kyrka är en så kallad ”Tegnérlada” och vår till ytan största kyrka med ca 400 sittplatser och stort kor. 1839 byggdes läktarorgeln av orgelbyggare J. G. Ek från Torpshammar. Den har med tiden blivit väldigt tungspelad och man beslutade omkring år 1999-2000 att köpa in en digital orgel och placera den i koret. Den invigdes våren 2001. Den digitala orgeln är av märket Allen och har 32 stämmor. Den gamla läktarorgeln finns dock kvar och är spelbar.

Här finns också en flygel.

Norderö kyrka

Norderö kyrka är byggd mellan åren 1171–1172 och är en av Jämtlands bäst bevarade medeltidskyrkor. Den är också relativt liten med endast ca 80 sittplatser.

Orgeln är mekanisk och enmanualig med självständig pedal. Fasaden ritades 1953 av Daniel Thulesius. Större delen av pipmaterialet är från ett instrument av Jonas Larsson Landberg, Hammerdal.

Karolinn Strandberg

Karolinn Strandberg

Kyrkoherde

Martin Schiffer

Martin Schiffer

Organist

Expedition Frösö Sunne Norderö församling

Expedition Frösö Sunne Norderö församling

Klicka på knappen om du behöver lämna sidan snabbt. Då hamnar du på Svenska kyrkans startsida istället.

Läs mer om lämna-knappen.