Ca 25 bitar
Ingredienser:
300 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 dl brun farin
1 stort ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 g mörka chokladknappar
flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till. Tillsätt mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker och rör snabbt ihop. Blanda ner chokladen.
- Tryck ut smeten i en bakpappersklädd form eller långpanna (ca 30*40 cm). Strö över lite flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna lite och skär i bitar.
Tips: Kakan går bra att frysa in och tina vid ett senare tillfälle.
Receptet är hämtat från ICA.se, länk https://www.ica.se/recept/chocolate-chip-cookies-i-langpanna-729724/