4 portioner
Tillagningstid: ca 45 minuter
Ingredienser:
Ca 10 små gula lökar (gärna pärllök)
2 msk smör eller margarin
1 burk hela skalade tomater (ca 400 g)
5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
ev 1/2 dl vitt vin
1 tsk söndersmulad timjan
300 g blandad fiskfilé (t.ex. lax,spätta,torsk)
100 g skalade räkor
1 dl vispgrädde
finhackad dill
Gör så här:
- Skala lökarna och fräs dem i matfett. Tillsätt tomater, buljong, vin och timjan. Låt sjuda i ca 15 minuter.
- Skär fisken i små bitar. Lägg ner fiskbitarna i soppan. Sjud i ytterligare i ca 5 minuter.
- Lägg räkorna i soppan, koka inte då blir räkorna torra och sega.
- Finhacka dillen. Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den. Hetta upp soppan och strö dillen över.
Till servering: Servera soppan med ett gott brytbröd.
Receptet är hämtat från ica.se, länk https://www.ica.se/recept/fiskarhustruns-fisksoppa-3760/