Antal: 1 plåt
Ingredienser:
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl pumpafrön
1 dl maizena eller majsmjöl
2 dl kokande vatten
0,5 dl neutral olja
Flingsalt
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla torra ingredienser, utom flingsaltet i en skål.
- Koka upp vattnet. Häll i vatten och olja i skålen och blanda. Smeten ska vara mjuk och följsam.
- Bred ut smeten så tunt du kan på bakplåtsklädd plåt. Strö över flingsaltet.
- Grädda mitt i ugnen i ungefär ca 40-60 minuter. Det ska kännas torrt när det är klart. Om du tycker att färgen är blek, öka temperaturen till 175 grader de sista 10 minuterna. Häll av pappret från plåten och låt knäcket svalna innan du äter det med t.ex. smör och ost.