4 portioner
Ingredienser:
2 tsk rapsolja
1 skalad och hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g frysta gröna ärtor
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
salt
1/2 tsk malen svartpeppar
Tillbehör:
2 msk smör
2 skivor bröd i 1 cm stora bitar
4 st kokta ägg
Dekoration:
Gröna ärtor
Gör så här:
- Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken och vitlöken.
- Tillsätt ärtor (spara några till dekoration), vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och sjud i 3 minuter.
- Tillsätt crème fraiche, smaka av med salt och svartpeppar. Mixa soppan slät med en stavmixer, rör om och håll varmt.
- Gör tillbehören: smält smöret i en stekpanna, stek brödbitarna tills de är gyllene krutonger.
Servera soppan med kokta ägghalvor och de smörstekta krutongerna. Dekorera med några ärtor och svartpeppar.
Receptet är hämtat från Santa Maria, länk https://www.santamariaworld.com/se/recept/gron-artsoppa-med-kokt-agg-och-smorstekta-krutonger/