Ca 30 bitar
Ingredienser:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl (dca 240 g)
1 tsk kanel (mald)
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
200 g smält smör
350 g fint rivna morötter
Glasyr:
125 g rumsvarmt smör
1 dl naturell färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med smör och rivna morötter. Blanda allt.
- Bred ut smeten i en långpanna, 20 * 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-40 minuter. Låt kakan kallna.
- Glasyr: Vispa smör och färskost med elvisp. Tillsätt först lite av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret samt vaniljsockret och vispa ytterligare ca 1 minut.
- Bred glasyren över kakan. Kyl och skär kakan i rutor.
Recept från Allt om mat, länk https://alltommat.expressen.se/recept/morotskaka-i-langpanna/