Antal: 18 st
Ingredienser:
50 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
fyllning: 100 g hackad vit choklad eller 4 dl bär
garnering: florsocker, bär, vispgrädde
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Sätt ut pappersformar på en plåt
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt (vispa länge!). Tillsätt mjölk och smör.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt choklad eller bär. Klicka ut smeten i formarna.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter för stora muffins och ca 12 minuter för normalstora muffins.
- Låt muffinsen svalna. Sikta över lite florsocker strax före servering eller vispa grädde och klicka på. Garnera eventuellt med bär.
Tips: Satsen ger 18 normalstora eller 9 stora muffins. Bären kan bytas ut mot 100 g grovhackad choklad. Det går även bra att använda strössel istället för bär till garnering.
Recept från Arla, länk https://www.arla.se/recept/barmuffins/