Ingredienser till ca 12 bitar:
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten
Fyllning:
100 g smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det ihop med vattnet i smeten. Rör till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23–24 cm i diameter.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–34 min. Låt den svalna i formen.
- Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda ner mjölken och vaniljsockret. Rör om ordentligt.
- Dela kakan på mitten till två bottnar.
- Häll hälften av smörfyllningen på ena bottnen och andra hälften på den andra. Bred samtidigt ut det med en spatel.
- Sätt ihop bottnarna igen och lägg kakan på en tallrik. Pudra över florsocker.
Recept från Lindas bakskola & matskola, länk https://lindasbakskola.se/2017/06/06/sverigekaka/