Foto: Magnus Aronson /Ikon

Musikhälsningar från stiftet sökes

Nyhet Publicerad

Som en del av programmet vid stiftets musikerdag vill planeringsgruppen sammanställa några korta enkla mobilhälsningar för att få glimtar från kyrkomusikervardagen i olika delar av stiftet.

Filmklippen från runt om i stiftet kommer visas upp under dagen och ska vara 1-2 minuter lång. Använd din mobiltelefon (liggande). Det kan till exempel vara ett kort filmklipp från en övning, konsert, gudstjänst, fikarast eller annat möte mellan människor. Det får gärna vara klingande musik. Du behöver inte redigera filmen eller krångla med tekniken. Enkelt kan vara bäst! 

Det vi önskar är just vardagsglimtar, inte i första hand från de tjusiga tillfällena. Det kan vara klipp ”på väg till min arbetsplats”, eller från en repetition. Det kan vara den vackraste platsen på din arbetsplats eller den fulaste, förklara gärna varför. Det kan vara ett klipp ”i väntan på...” Har din orgel fått en ny orgelstämma, blev körrepetitionen ovanligt trevlig eller har något annat hänt – det vill vi gärna se. Du bestämmer. Tillsammans skildrar vi mångfalden i vårt yrke!

Skicka även med en kort text som beskriver vad filmen visar och eventuellt vilka som medverkar. Filmen ska alltså inte innehålla prat som beskriver det vi ser. Klippen kommer presenteras av en gemensam röst eller text utifrån de texter ni skickar med. När vi samlat in de olika hälsningarna sammanställs de till en gemensam film. Allt inskickat material kanske inte kommer att kunna användas. 

Inlämning

Skicka ditt filmklipp och din text med vilka som medverkar och var via fildelningsverktyget WeTransfer till frida.blomqvist@svenskakyrkan.se senast 15 maj 2024. 

Läs mer och anmäl dig till stiftets musikerdag 2024