Påskdagen 20 april kl. 11.00 Uppenbarelsekyrkan
Medverkande:
Uppenbarelsekyrkans Motettkör
Ttrumpetare
Nils Larsson, organist
Martin Blomquist, musiker
Fira påskens stora festdag tillsammans i Uppenbarelsekyrkan. Uppenbarelsekyrkans Motettkör och instrumentalister medverkar. Välkommen kl. 11.00.
Medverkande:
Uppenbarelsekyrkans Motettkör
Ttrumpetare
Nils Larsson, organist
Martin Blomquist, musiker
I gryningen efter sabbaten går Jesus kvinnliga vänner till hans grav. Men stenen framför ingången är bortrullad. Och graven är tom. Gud har uppväckt Jesus från de döda. Där kvinnorna förväntar sig en död kropp möter de de en ängel som säger att Kristus är uppstånden. Andra har svårt att tro dem. Senare möter flera lärjungar Jesus.
När kyrkklockorna ringer klär vi altaret igen. Och vi ropar samma påskrop som ljuder runt hela vår jord: ”Kristus är uppstånden!”
Kan det vara så att Jesus lever?
Har du exempel på skeenden i ditt liv som tagit en oväntad vändning?
Psalm 154 Dina händer fulla av blommor
Johannesevangeliet 20:1–18
Johannespassionen framförs av Hägerstens Kammarkör tillsammans med solister och orkester. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00 denna palmsöndag. Köp din biljett via billetto.se.
Träffa Jesus och hans lärjungar i en spännande berättelse. Föreställningen är full av sång, musik som rock och gospel, samt känslor som förtvivlan och hopp. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00. Fri entré.
För dig som söker lugn och stillhet. En dag i vila och tystnad i Mälarhöjdens kyrka. Här har du möjlighet till enskilda samtal med präst eller diakon. Ingen avgift. Lunch och fika ingår. Anmäl dig senast 4/4 till en av dagarna.
Välkommen till en dag i stillhetens tecken för vila och återhämtning. Vi samlas i tystnad och låter korset och långfredagens berättelse prägla vår dag. Ingen avgift. Lunch ingår.
Fira palmsöndagen med högmässa. En ensemble ur Hägersten A Cappella medverkar. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 11.00.
Fira palmsöndagen med högmässa. En ensemble ur Hägersten A Cappella medverkar. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 11.00.
Fira palmsöndagen med Stilla mässa i Mälarhöjdens kyrka. Välkommen kl. 17.00. Ta del av stillsam och vilsam orgelmusik i kyrkan redan från kl. 16.45.
Med filmen som redskap utforskar vi hur det är att vara människa. Påskens stora drama innehåller svek, lidande, död, försoning, liv och kärlek. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 19.00, två kvällar i rad. Fri entré.
Fira skärtorsdagsmässa. I Uppenbarelsekyrkan och Gröndals kyrka kl. 18.00. I Mälarhöjdens kyrka och Kvarterskyrkan på kajen kl. 19.00. Soppa serveras kl. 18 i Mälarhöjden, och Voce Novum medverkar på kajen. Välkommen!
Pergolesis Stabat Mater framförs i långfredagsgudstjänsten. Barockensemble medverkar tillsammans med Cecilia von Heijne, sopran, med flera. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 11.00.
Vi firar långfredagsgudstjänst i Mälarhöjdens kyrka. Välkommen kl. 11.00.
Välkommen till Gröndals kyrka på långfredagen kl. 15.00. Sångkvartett medverkar.
En vokalensemble med korister ur församlingens körer framför musik för stilla bön och eftertanke. Musik av bland andra Chilcott, Byrd och Lotti. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 15.00 på långfredagen. Fri entré.
Välkommen till en gudstjänst för alla åldrar med barnen i centrum. Sångkvartett medverkar. Gröndals kyrka kl. 11.00.
Vi startar påskdagsfirandet under denna midnattsmässa på påskafton. Kör medverkar. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 23.00.
Fira påskdagen tillsammans i Gröndals kyrka. Sångare ur kyrkans barnkörer medverkar. Välkommen kl. 11.00.
Fira påskdagen tillsammans i Kvarterskyrkan på kajen. Påskens stora festdag! Välkommen kl. 11.00.
Fira påskens stora festdag tillsammans i Uppenbarelsekyrkan. Uppenbarelsekyrkans Motettkör och instrumentalister medverkar. Välkommen kl. 11.00.
Fira påskdagmässa. Välkommen till Mälarhöjdens kyrka kl. 11.00.
Välkommen till en vandring med den uppståndne. I Uppenbarelsekyrkan kl. 11.00 på annandag påsk.
Sista veckan i fastan kallas för stilla veckan. En del kallar den också för passionsveckan.
Palmsöndagen är en glädjens dag då vi firar att Jesus tågade in i Jerusalem under människornas hyllningar.
Jesus äter den sista måltiden tillsammans med sina tolv lärjungar. Senare samma kväll blir han förrådd och grips av romerska soldater.
När Jesus har gripits på natten av de romerska soldaterna förs han till förhör hos Pontius Pilatus. Denne fattar beslutet att Jesus ska dömas till döden.
Påskafton är egentligen ingen helgdag, men före midnatt firar vi påskmässa i många kyrkor.
När en grupp kvinnor kommer till Jesus grav är stenen bortrullad och hans kropp är inte där. Jesus har uppstått från döden.
Jesus visar sig för lärjungarna på olika sätt. De reagerar också olika. Några tvivlar, någon vill se bevis. Men oavsett deras reaktioner stannar Jesus hos dem och delar deras tillvaro.
En Getsemanevandring är en meditation där vi i tanken stannar upp på de platser där Jesus var under sina sista dygn, innan han korsfästes.
Läs en prästs funderingar inför påskhelgen.