Har ni gjort en avgränsning vad gäller målgruppen för kampanjen?
Det gör vi gärna i samarbete med upphandlad byrå.
Finns det nyligen gjorda undersökningar som ger svar på målgruppens kunskap och attityd till kyrkan inom Härnösand stift? Och möjligen även målgruppens drivkrafter i relation till kyrkan och existentiella frågor i allmänhet?
Vi har under hösten gjort en stor undersökning med 9 665 respondenter i Västernorrland och Jämtland. Syftet med undersökningen har varit att undersöka lokalbefolkningens kunskap och attityd till verksamheten, engagemang, hur kyrkan syns lokalt och vad de tycker om församlingens kommunikation. Undersökningen är skickad till befolkningen i Härnösands stift i åldrarna 18 och uppåt. Vii har fått en omfattande och tydlig bild som är specifik för stiftet och nedbrytbar på åldrar, hushållstyp, kön, geografiska områden inom stiftet och tro. Mätningen är gjort på ett sådant sätt att det går att göra korrelationsanalyser på de undersökningar som Svenska kyrkan på nationell nivå genomför. Denna undersökning och andra relevanta mätningar presenterar vi under onboardingen.
Hur ser ni på de inomkyrkliga målgrupperna, t ex församlingarna, och vikten av att involvera dessa i kampanjutvecklingsarbetet?
Församlingarna kommer inte vara involverade i kampanjutveckligsarbetet, men när det finns ett utkast till en kampanjidé kommer vi att informera stiftsstyrelsen (som också är beslutande organ), samt representanter för stiftets pastorat.
Vad, om något är särskiljande, för Härnösand stift i relation till övriga stift i Sverige?
Härnösands stift är ett geografiskt stort stift, med en ganska liten befolkning. Det är ett utpräglat glesbygdsstift med 373 993 invånare på nästan en femtedel av Sveriges yta. 62 procent av befolkningen är medlemmar i Svenska kyrkan och ungefär hälften av alla barn döps. 22 procent av 15-åringarna konfirmeras. Det är ett stift med både kust, inland och fjäll. Det finns några få större städer (Sundsvall, Östersund och Örnsköldsvik). Hundra församlingar, uppdelade i 15 pastorat.
Hur många personer kommer vara involverade i det operativa arbetet från er sida?
Vi är två kommunikatörer som kommer vara involverade i det operativa arbetet. Dessutom har vi en konfirmandkonsulent och en stiftsadjunkt (präst) som rådgivande i arbetsgruppen.
Hur ser beslutsprocessen ut?
Arbetsgruppen stämmer av med projektets styrgrupp (som består av tre enhetschefer och leds av stiftsdirektor). Inför beslut föredras detta i gängse process för beredning av ärenden, för styrgruppens medlemmar utvidgad med stiftets biskop. Beslut på kampanjens slutliga koncept fattas sedan av stiftsstyrelsen innan kampanjen lanseras.
Kan den anbudslämnande kommunikationsbyrån inkludera andra samarbetspartners/underleverantörer än just mediebyråer i syfte att säkerställa spetskompetens?
Ja absolut. Den anbudslämnande kommunikationsbyrån kan inkludera underleverantörer för att säkerställa spetskompetens, men det behöver anges i offerten vilken/vilka underleverantör det i så fall gäller. Dessa underleverantörer måste också följa Svenska kyrkans uppförandekod för leverantörer.
Går det bra att lämna ett indikativt spann i offerten som avser själva produktionen då denna kostnad påverkas av vad som ska produceras?
Ja det går bra att lämna ett indikativt spann när det gäller själva produktionen av kampanjen.
Är den angivna budgeten på (8M) inklusive moms?
Den angivna budgeten är inklusive moms.
Är det okej att avropa en extern underleverantör när det gäller medieköp?
När det gäller medieköp får ni avropa en extern underleverantör. I nuläget har vi ingen upphandlad mediebyrå själva.