”Jag känner en ångest jag inte riktigt förstår. Det är ju inte jag som är deprimerad. Men nu tror jag att jag börjar bli det. Jag orkar inte längre.”
Om din roll i din relation till ditt barn, vän, parter eller förälder är att vara hjälpare så är det viktigt att även kunna ta hand om sig själv. Det har du säkert hört en massa gånger. Men hur gör man det när det inte finns någon tid eller energi att ta ifrån? Och varför mår du dåligt när det är din närstående som är sjuk?
Empatitrötthet är mycket vanligare än många vet om. Ännu färre vet vad man ska göra åt det. Genom att skapa en medvetenhet om vilka känslor som tillhör vem och se var dina gränser går - till exempel genom tanke, rörelse, andning och medvetenhet - kan du ta dig en bra bit på vägen.
Julia Svahn brinner för att sprida kunskap och tekniker så att fler människor kan stärkas i sin hälsa genom sin egen inneboende kapacitet. Hon är utbildad hälsopedagog och folkhälsovetare, har jobbat med förebyggande hälsoarbete i över 18 år och specialiserat sig inom empatistress och empatitrötthet. I åtta år han hon jobbat med anhöriga i Sundbybergs stad och håller kurser i stresshantering, empatistress och yoga. Idag arbetar hon genom metoden Empatitrygg, som syftar till att medvetandegöra, öka kunskapen och lära ut tekniker i självkännedom, självmedkänsla och självreglering.
Föreläsningen arrangeras i samarbete med Järfälla kommun och Attention Järfälla / Upplands-Bro. Smörgåsfika serveras från kl. 17.30. Anmäl gärna om du vill ha fika till malin.karlsson@jarfalla.se.