Lyssna

Möten, mingel och middag

Under S:t Johannes kyrka, mitt i centrala Stockholm, har ett unikt byggprojekt pågått i över ett år. Här har det skapats moderna rum för möten, mingel och middagar. Vi erbjuder nu sammankomster som dop-, begravningskaffe, student- och bröllopsmiddagar och en komplett konferensanläggning för företag och föreningar. Den 24 mars invigde vi lokalerna!

Med sitt centrala läge, högst upp på Brunkebergsåsen i Stockholm, där Malmskillnadsgatan mynnar ut mot norr, erbjuder S:t Johannes kyrka en unik möjlighet till både privatpersoner, företag och artister. En vacker kyrka med plats för 900 sittande gäster med en helt nybyggd församlingssal för middagar, mingel och möten.

 

Det finns tre nya vackra möteslokaler, under trappan till S:t Johannes kyrka, där vi kan mötas i olika former. Lokalerna är separerade och ljudskilda från varandra men kan även hänga ihop som en, för stora sällskap. Ett välutrustat, nytt och fräscht cateringkök ligger i anslutning till lokalerna, för de som vill erbjuda mat.

Med hela 250 kvadratmeter och plats för cirka 60 sittande gäster, eller 90 i biosittning, erbjuder vi företag och föreningar en komplett konferensanläggning när allt står klart. Här kan även privatpersoner hyra vackra lokaler för student- och bröllopsmiddagar, dop- och begravningskaffe i en unik miljö, mitt i stan. För artister erbjuder kyrkan ett fantastiskt rum för stämningfulla konserter med möjlighet till mingel och eftersits i de nybyggda möteslokalerna.

Johannessalen är smakfullt möblerad med sköna och funktionella möbler och här finns modern teknik för alla ändamål. Vi har även ett brett urval av matalternativ, via våra samarbetspartners, och vi hjälper er gärna med menyförslag för alla tillfällen. Från tre-rätters middag vid bröllop-, student- eller födelsedagsfester till enklare mingelbufféer och lunch eller fika till konferenser, dop- och begravningssammankomster. Och mycket mer!

Bygget är unikt i sitt slag och det stora gjutna takvalvet i den stora nya församlingssalen är inte bara estetiskt oerhört vackert, det fyller även den viktiga akustiska funktionen att hindra ljudet från att studsa runt och göra det svårt att samtala i rummet.

Den nya församlingssalen och renoveringen av kyrkans trappa blev klart under mars 2019, då vi även invigde den nya salen.

Foto: Jessica Mossberg

Det vackra, välvda akustiktaket som är helgjutet i betong

Foto: Jessica Mossberg

När man kliver in genom dörren kommer man först till det gamla gravkoret. Det känns lite som att träda in i ett medeltida källarvalv. Väggar och tak är vackert putsade i en ljus puts som, genom att följa de murade stenarna, ger ett levande och unikt intryck. Här blir man stående länge, det är verkligen en härlig atmosfär som andas i det gamla rummet. Man trivs helt enkelt här direkt!

Gravkoren byggdes 1890 samtidigt som den mäktiga tegelkyrkan uppfördes. En öppning har sågats upp i gravkorets innervägg och den leder in till de nya utrymmena. Det första man lägger märke till är det vackra, välvda akustiktaket som är helgjutet i betong. Det har en spännande struktur med valvbågar, runda urgröpningar, kanaler för ljusslingor och två stora runda hål till takfönster.

Att bygga modernt i kulturhistorisk miljö är otroligt ovanligt. Det finns ingen annan kyrka i Sverige där man gjort något liknande. Tanken är att det här utrymmet ska vara möjligt för olika företag att hyra in sig i, för konferenser och event. Det här är ju minst sagt en annorlunda miljö som vi hoppas ska locka dem som vill ha något extra.

Nedan ser ni en skiss på hur det kan möbleras. Det är Kinnarps som fått vårt förtroende och som kommit med de bästa förslagen. Kinnarps är en av några utvalda leverantörer till Svenska kyrkan, som uppfyller de hårda hållbarhetskrav som kyrkan ställer på sina leverantörer.

Förslag på möblering i de tre salarna.

Foto: Cecilia Bergegran, Kinnarps Stockholm AB

Foto: Jessica Mossberg

Foto: Jessica Mossberg

Läs mer om Johannessalen

Läs mer om de nya lokalerna, få priser och boka direkt på www.johannessalen.se

Jessica Mossberg

Jessica Mossberg

Kommunikationsansvarig, S:t Johannes församling

Byggprojektet - Januari 2019

Det stora byggprojektet vid S:t Johannes kyrka är spännande att följa. Det är unikt i sitt slag och nu börjar det bli klart, så pass klart att vi haft vår första fest i lokalen! Här kan du läsa om vad som sker under januari månad.

Byggprojektet - December

Under S:t Johannes kyrka har ett byggprojekt pågått i över ett år. Här har det sakta med säkert växt fram en unik miljö för möten, mingel och middagar. Det var när kyrktrappan och de intill liggande gravkoren var i stort behov av renovering som idén om en sal för möten och sammankomster sattes i verket. Här kan du läsa allt om det omfattande byggprojektet under kyrkan.

Byggprojektet - November

Under S:t Johannes kyrka har det växt fram en unik miljö för möten, mingel och middagar. Ett byggprojekt som pågått i över ett år. Nu börjar gräs och mark återställas runt kyrkan och trappstenarna, som legat utspridda på kyrkogården, är tillbaka på plats igen. Några av avspärrningarna på kyrkogården har nu också tagits bort. Här kan du läsa allt om det omfattande byggprojektet under kyrkan.

Byggprojektet - Oktober

Utvändigt har man länge kunnat se att det pågår någon form av byggprojekt på kyrkogården. Avspärrningar, maskiner och byggbaracker har funnits intill kyrkan i över ett år. Att det under S:t Johannes kyrka växt fram en världsunik miljö för möten, mingel och middagar är svårt att ana och kanske inte så många som vet om. Här kan du läsa allt om det omfattande byggprojektet under kyrkan.

Byggprojektet September 2018

Det stora byggprojektet vid S:t Johannes kyrka är spännande att följa. Det är unikt i sitt slag och nu börjar det kännas som att det snart är klart. Så pass klart att vi nu börjat visa upp lokalerna för grannförsamlingar och företag.

Norrmalms äldsta träbyggnad renoverad

På kyrkogården vid S:t Johannes kyrka mitt i centrala Stockholm, hittar vi Norrmalms äldsta träbyggnad – en klockstapel från 1692. Efter att ha varit täckt med byggnadsställningar och målats med rödtjära ser den unika byggnaden åter dagens ljus, så som den såg ut för över 300 år sedan.