Grönsaker med KRAV-logga över.
Lyssna

KRAV-certifierat kök

Måltiderna på S:ta Maria förskola och skola lagas i vårt eget KRAV-certifierade kök av vår fantastiska kökspersonal.

Elever och personal i S:ta Maria förskola och skola får mat från vårt eget kök. God och näringsriktig mat lagad från grunden. Köket är KRAV-certifierat på nivå brons, vilket innebär att minst 30% är hållbara råvaror och 20% KRAV-märkta. Här kan du se vårt senaste certifikat.

Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både årstider och miljö; mat som tidigt vänjer barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Här kan du ladda hem intyg för specialkost

Matsedel v 6.

Måndag: Pasta Americano
Tisdag: Sprödbakad Torsk med Potatis och Kalla Såsen
Onsdag: Kycklingburgare med Ris och Currysås
Torsdag: Redd Grönsakssoppa med Bröd/Oströra/Frukt
Fredag: Stekt Korv och Potatismos

Matsedel v 7.

Måndag: Jambalaya samt Dinosås
Tisdag: Husets Fiskgratäng med Kokt Potatis
Onsdag: BBQgryta med Rostad Potatis
Torsdag: Vegetarisk Lasagne
Fredag: Pannkakor med Sylt samt Keso/Frukt/Pålägg

Matsedel v 8. Sportlov

Måndag: Jag vet inte! (Korv)
Tisdag: Jag är inte hungrig! (Makaroner&Köttbullar)
Onsdag: Jag vill till Donken! (Hamburgare)
Torsdag: Jag bryr mig inte! (Nuggets)
Fredag: Jag vill gå hem! (Pannkakor)

Matsedel v 9.

Måndag: Korv och Potatismos
Tisdag: Pankotoppad Fisk med Ris och Kalla Såsen
Onsdag: Pasta Med Skinksås
Torsdag: Gulaschsoppa med Bröd/Ost/Frukt
Fredag: Hamburgare med Bröd och Rostad Potatis

Matsedel v 10.

Måndag: Stekt Fläsk med Löksås och Potatis
Tisdag: Thaifiskgryta med Nudlar
Onsdag: Kycklinggyros med Ris och Vitlössås
Torsdag: Potatisbullar med Lingon och Keso
Fredag: Pasta Bolognese


Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Med reservation för förändringar.