Grönsaker med KRAV-logga över.
Lyssna

KRAV-certifierat kök

Måltiderna på S:ta Maria förskola och skola lagas i vårt eget KRAV-certifierade kök av vår fantastiska kökspersonal.

Elever och personal i S:ta Maria förskola och skola får mat från vårt eget kök. God och näringsriktig mat lagad från grunden. Köket är KRAV-certifierat på nivå brons, vilket innebär att minst 30% är hållbara råvaror och 20% KRAV-märkta. Här kan du se vårt senaste certifikat.

Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både årstider och miljö; mat som tidigt vänjer barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Här kan du ladda hem intyg för specialkost

Matsedel v 45

Måndag: Korv&Pastalåda
Tisdag: Fiskköttbullar med Potatis och Kalla såsen
Onsdag: Kebabgryta och Ris
Torsdag: Morotssoppa/Bröd/Pålägg/Frukt
Fredag: Kyckling/Rostad Potatis/Dinosås

Matsedel v 46

Måndag: Korv/Stekt potatis/Gurkmajjo/Rostad Lök
Tisdag: Sprödbakad Torsk med Ris och Remoulad
Onsdag: Gulaschgryta och Potatis
Torsdag: Vegetarisk Biff och Nudlar samt Sirachamajjo
Fredag: Tacofredag

Matsedel v 47

Måndag: Pasta med Skinksås
Tisdag: Husets Fiskgratäng med Potatis och Citron
Onsdag: Chili Con Carne och Ris
Torsdag: Redd Grönsakssoppa/Bröd/Påplögg/Frukt
Fredag: Köttbullar och Makaroner

Matsedel v 48

Måndag: Korvstroganoff med Ris
Tisdag: Krämig Laxpastagratäng
Onsdag: Klassisk Köttgryta och Potatis
Torsdag: Pannkakor och Sylt/Bröd/Kaviar/Frukt
Fredag: Chicken Ala King och Bulgur

Matsedel v 49

Måndag: Köttbullar&Mos samt lingonsylt och Pressgurka
Tisdag: Thaifiskgryta o Nudlar
Onsdag: Potatisbullar/Lingonsylt/Keso
Torsdag: Krämig Tomatsoppa/Bröd/Pålägg/Frukt
Fredag: Hulkenpasta/Spenat/Parmesan/Creme Fraiche

 

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.
Med reservation för förändringar.