Grönsaker med KRAV-logga över.

KRAV-certifierat kök

Måltiderna på S:ta Maria förskola och skola lagas i vårt eget KRAV-certifierade kök av vår fantastiska kökspersonal.

Elever och personal i S:ta Maria förskola och skola får mat från vårt eget kök. God och näringsriktig mat lagad från grunden. Köket är KRAV-certifierat på nivå brons, vilket innebär att minst 30% är hållbara råvaror och 20% KRAV-märkta. Här kan du se vårt senaste certifikat.

Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både årstider och miljö; mat som tidigt vänjer barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Här kan du ladda hem intyg för specialkost

Matsedel v 20.

Måndag: Köttbullar och Makaroner
Tisdag: Gratinerad Blomkål och Potatis
Onsdag: Pasta Bolognese
Torsdag: Potatisbullar/Lingon/Keso
Fredag: Lompe/Korv/Mos (Gratulerer med Dagen Norge!)

Matsedel v 21.

Måndag: Chicken ala King
Tisdag: Panerad Fisk med Potatis samt Gräddfilssås
Onsdag: Kinagryta och Ris
Torsdag: Broccoligratäng 
Fredag: Pasta Americano

Matsedel v 22.

Måndag: Korvstroganoff och Ris
Tisdag: Laxpasta med örtsås
Onsdag: Kalops och Potatis samt Rödbetor 
Torsdag: Grönsaksbiff med Ris och Vitlökssås
Fredag: Pastasallad med Ost&Skinka

Matsedel v 23.

Måndag: Mac&Cheese
Tisdag: Panerad Fisk och Potatis samt Kalla Såsen
Onsdag: Hamburgare med Bröd/Dressing/Rostad Potatis
Torsdag: NATIONALDAGEN HIPP HURRA SVERIGE!
Fredag: Frysrensning!

Matsedel v 24.

Måndag: Falukorv och Mos
Tisdag: Fiskgratäng med Kokt Potatis
Onsdag: Kycklingsallad med Bulgur och Currydressing
Torsdag: Schnitzel med Kall Sås och Potatismos
Fredag: Kebabgryta med Ris

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.
Med reservation för förändringar.